Hlavní obsah

Vánoční dárek pro celou rodinu: desková hra Pélotone 1903

Foto: Jana Havlíčková

Bitva o žlutý trikot Francoise PélotonaFoto: Jana Havlíčková

Vánoce jsou svátky klidu a pohody. Tento čas na závěr roku trávíme většinou v rodinném kruhu a setkáváme se s přáteli. Největší radost mají o Vánocích děti a není nad to vidět jejich rozzářené oči u vánočního stromečku. Nyní můžete udělat o Vánocích stejnou radost i cyklistům.

Článek

Překvapte a nadělte pod stromeček původní českou deskovou hru Pélotone 1903. Humor na pozadí historie cyklistiky, to je koncept, na kterém je hra postavena. Zabaví se děti i dospělí.

Překvapte a udělejte radost dětem i cyklistům!

Hra může být plná zvratů a humorných příhod. Zapojit se může až 12 hráčů ve čtyřech týmech ve věku 4–99 let. Je v českém jazyce a má jednoduchá pravidla.

Foto: Dalibor Michalčík

Hra Pélotone připravena ke hřeFoto: Dalibor Michalčík

Co vás čeká?

Přesuňte se v mysli do roku 1903. Doba byla jiná. Závodníci se v pravidlech například dočítají, že se jim zakazuje, aby jejich velocipédy tahali psi nebo aby nevyužívali plachet.

Nejprve si vyberete svůj tým a závodníky a pak se vydáte z Paříže napříč celou Francií. O vítězství budete bojovat v sedmi etapách, které obsahují sprinterské a vrchařské prémie. Dle pořadí jejich projetí vám bankéř bude vyplácet finanční odměny. Ale jednoduché to nebude. Po cestě budete plnit úkoly, překonávat překážky a získávat karty výhod. Cílem je přijet do Paříže jako vítěz a získat žlutý dres.

Pan ředitel H. S. Toulouse představuje hruVideo: Dalibor Michalčík

V čem je hra výjimečná?

U hry se nebudete nudit. Děti se naučí sčítat a odčítat, získají své první finance a budou se rozhodovat, kdy nakoupit kartu výhod. Také jim můžete povědět, kdo to byl například pan Eiffel, bratři Michelinové nebo třeba co znamenala Dreyfusova aféra.

Hrou a pravidly vás bude provázet ředitel závodu H. S. Toulouse a tajemný jezdec ve žlutém puloveru vám nedá spát. Stateční závodníci ve hře mají svůj příběh a rozhovor. Oblíbíte si spíše modelku Lisu, nebo Belgičana Guye Leclercqa?

Prohlédněte si naši startovní listinu: https://www.pelotonegame.com/startovni-listina

Součástí balení jsou příběhy a rozhovory s každým závodníkem, které si můžete nejen přečíst, ale i poslechnout třeba u sklenky lahodného vína, než se pustíte do sbírání prémií a plnění úkolů. S dětmi si je pusťte jen tak pro radost v autě, až pojedete popřát babičce a dědovi vše nejlepší do nového roku 2021.

Příběhy a rozhovory namluvili herci z Městského divadla ve Zlíně: Zdeněk Julina, Romana Julinová a Pavel Vacek.

Přejeme krásné Vánoce a čas strávený s rodinou!

Více naleznete na www.pelotonegame.com

Reklama

Načítám