Článek
Květákovou rýži můžete koupit mraženou, případně si ji z menšího květáku jednoduše připravit. Stačí syrový květák rozebrat na růžičky a rozsekat ho.
Postup
01.
Ve woku na jedné lžíci másla zprudka orestujte rozsekaný květák. Osolte ho a přendejte stranou na talíř.
02.
Ve stejné pánvi na druhé lžíci másla stejně zprudka opečte nakrájené kuřecí maso se sójovou omáčkou.
03.
Po chvíli, kdy je maso zatažené, přidejte do pánve zeleninu: měsíčky červené cibule, na malé kostičky nasekanou mrkev a zelený hrášek. Opět zprudka a rychle vše za stálého míchání restujte asi tři minuty.
04.
Nakonec do pánve vraťte květák, přidejte nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Prohřejte a podávejte s lístky čerstvého koriandru.