Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Budete potřebovat jen jeden wok, ve kterém celé jídlo postupně připravíte. Objevte kouzlo květákové rýže. Jedná se vlastně o najemno nasekaný květák, který můžete dál využít namísto klasické rýže jako přílohu, nebo coby hlavní chod, jakým je dnešní recept.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g květáku
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 ks kuřecích prsních řízků
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks menší mrkve
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce hrášku
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Květákovou rýži můžete koupit mraženou, případně si ji z menšího květáku jednoduše připravit. Stačí syrový květák rozebrat na růžičky a rozsekat ho.

Postup

01.

Ve woku na jedné lžíci másla zprudka orestujte rozsekaný květák. Osolte ho a přendejte stranou na talíř.

02.

Ve stejné pánvi na druhé lžíci másla stejně zprudka opečte nakrájené kuřecí maso se sójovou omáčkou.

03.

Po chvíli, kdy je maso zatažené, přidejte do pánve zeleninu: měsíčky červené cibule, na malé kostičky nasekanou mrkev a zelený hrášek. Opět zprudka a rychle vše za stálého míchání restujte asi tři minuty.

04.

Nakonec do pánve vraťte květák, přidejte nasekanou jarní cibulku a chilli papričku. Prohřejte a podávejte s lístky čerstvého koriandru.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 648,84 kJ
Bílkoviny29,11 g
Tuky18,69 g
Sacharidy27,78 g
Sůl4,37 g
SAFA7,04 g
Vláknina8,8 g
Cukry9,39 g

Načítám