Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Tradiční vánoční hostina je věc krásná, může se však stát trochu nudnou a stereotypní. Chtělo by to aspoň malou změnu? Inspirujte se tím, co doma vaří naši čtenáři!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Jídlo
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce hořčice
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 g majonézy
  • 5 cm křenu
  • 2 ks vejce
  • 4 ks kyselých okurek
  • 1 ks červené cibule
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 ks mrkve
  • 6 ks brambor
Článek

Brambory omyjte a dejte vařit do měkka. Když jsou uvařené, nechte je vychladnout a oloupejte je. Mrkev nakrájejte na kostičky a krátce povařte, aby změkla. Vajíčka, okurky a cibuli nakrájejte najemno a přidejte k uvařené mrkvi. Vychladlé oloupané brambory nakrájejte na kostičky a vmíchejte k nim připravenou směs.

Přidejte hrášek a začněte s ochucováním. Velmi záleží na kvalitě majonézy (jak najít tu pravou, zjistíte tady), pak přidejte jogurt, hořčici a podle chuti dosolte a dopepřete. Nakonec do salátu nastrouhejte oškrábaný čerstvý křen, promíchejte a dejte přes noc uležet. Tenhle salát má super grády!

Reklama

Související témata:

Načítám