Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tradiční vánoční hostina je věc krásná, může se však stát trochu nudnou a stereotypní. Chtělo by to aspoň malou změnu? Inspirujte se tím, co doma vaří naši čtenáři!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Jídlo
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce hořčice
    10
  • 100 g bílého jogurtu
    7
  • 100 g majonézy
    3
  • 5 cm křenu
  • 2 ks vejce
    3
  • 4 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1 ks červené cibule
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 ks mrkve
  • 6 ks brambor
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Brambory omyjte a dejte vařit do měkka. Když jsou uvařené, nechte je vychladnout a oloupejte je. Mrkev nakrájejte na kostičky a krátce povařte, aby změkla. Vajíčka, okurky a cibuli nakrájejte najemno a přidejte k uvařené mrkvi. Vychladlé oloupané brambory nakrájejte na kostičky a vmíchejte k nim připravenou směs.

Přidejte hrášek a začněte s ochucováním. Velmi záleží na kvalitě majonézy (jak najít tu pravou, zjistíte tady), pak přidejte jogurt, hořčici a podle chuti dosolte a dopepřete. Nakonec do salátu nastrouhejte oškrábaný čerstvý křen, promíchejte a dejte přes noc uležet. Tenhle salát má super grády!

Související témata:

Načítám