Článek
Postup
01.
Na úplném začátku celého vaření dejte předehřát troubu na 180 stupňů. A než se rozpálí, můžete se vrhnout do díla. Housku nakrájejte na kostičky o stranách asi 1 centimetr. Kostičky vyskládejte na plech a na pár minut je nechte v troubě zatvrdnout.

Pokud nemáte den staré housky, vypomozte si troubouFoto: Archiv
02.
Rozšlehejte mléko s vejcem, a obojí pak promíchejte v míse s houskou a nasekanou petrželkou. Vše ještě osolte a opepřete.

Předpřipravená nádivkaFoto: Archiv
03.
Špičkou ostrého nože v kotletě vytvořte kapsu a naplňte ji nádivkou.

Do kotlety vyřízněte kapsuFoto: Archiv
04.
Maso pak z obou stran osolte i opepřete a nechte ho na pánvi na rozpáleném oleji zprudka zatáhnout (po minutě z každé strany). Kotletu pak hned přesuňte s pekáčkem do trouby, kde ji je třeba nechat 12 minut dopéct.
05.
Mezitím nakrájejte cibuli najemno a zelí na nudličky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a rozdělte na malé kostičky. Na másle pak v pánvi cibuli osmahněte a když zesklovatí, přidejte zelí.

Cibuli nakrájejte najemnoFoto: Archiv
06.
Asi po minutě do pánve doplňte i cukr, jablko a směs zalijte vínem. Zelí duste do vypaření tekutin a zesklovatění.

Zelí duste do změknutíFoto: Archiv