Hlavní obsah
Foto: archiv

Foto: archiv

Jakým jídlem zaručeně uděláte dojem? Správnou volbou je šťavnatá vepřová kotleta s nádivkou a červeným zelím. Nevíte, jak na ni? Poradíme vám!

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 250 g vepřové kotlety
  • 1 ks housky
  • listová petržel
  • 1 ks vejce
  • 40 ml mléka
  • 1/2 ks jablek
  • 1/2 ks cibule
  • 200 g červeného zelí
  • 1 lžíce cukru
  • 200 ml červeného vína
  • 20 g másla
  • 40 ml oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Na úplném začátku celého vaření dejte předehřát troubu na 180 stupňů. A než se rozpálí, můžete se vrhnout do díla. Housku nakrájejte na kostičky o stranách asi 1 centimetr. Kostičky vyskládejte na plech a na pár minut je nechte v troubě zatvrdnout.

Foto: Archiv

Pokud nemáte den staré housky, vypomozte si troubouFoto: Archiv

02.

Rozšlehejte mléko s vejcem, a obojí pak promíchejte v míse s houskou a nasekanou petrželkou. Vše ještě osolte a opepřete.

Foto: Archiv

Předpřipravená nádivkaFoto: Archiv

03.

Špičkou ostrého nože v kotletě vytvořte kapsu a naplňte ji nádivkou.

Foto: Archiv

Do kotlety vyřízněte kapsuFoto: Archiv

04.

Maso pak z obou stran osolte i opepřete a nechte ho na pánvi na rozpáleném oleji zprudka zatáhnout (po minutě z každé strany). Kotletu pak hned přesuňte s pekáčkem do trouby, kde ji je třeba nechat 12 minut dopéct.

05.

Mezitím nakrájejte cibuli najemno a zelí na nudličky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a rozdělte na malé kostičky. Na másle pak v pánvi cibuli osmahněte a když zesklovatí, přidejte zelí.

Foto: Archiv

Cibuli nakrájejte najemnoFoto: Archiv

06.

Asi po minutě do pánve doplňte i cukr, jablko a směs zalijte vínem. Zelí duste do vypaření tekutin a zesklovatění.

Foto: Archiv

Zelí duste do změknutíFoto: Archiv

Související témata:

Načítám