Hlavní obsah

Vařte po italsku: Snadno a s radostí!

Reklama

S radostí vaří italský šéfkuchař Emanuele Ridi. Sympaťák v nejlepších letech a majitel restaurace si život užívá plnými doušky, je stále dobře naladěn, a kdykoli ho potkáte, vypadá odpočatě.

Článek

Recept je celkem snadný: zbytečně se nestresovat. „Jídlo, to má být radost. Setkání s rodinou, přáteli. Nevidím důvod, proč si neulehčit život a jakýkoli pokrm nevylepšit bujónem." Když není čas vyvařovat se s bujónem domácím, bez výčitek svědomí sáhněte po Bohatém Bujónu Knorr. Jak v české, tak italské kuchyni je bujón občas potřeba – do polévky, rizota či pro šťavnatější pečeni.

Kvalitní alternativu domácího bujónu vám přináší Knorr – koncept vaření s želatinovým bujónem nové generace je jedním z nejvyhledávanějších na českém trhu. Nemusíte recepty šidit vodou, Bohaté Bujóny Knorr se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Neobsahují žádný přidaný glutamát, konzervanty ani umělá barviva. Není náhodou, že tyto bujóny byly zvoleny spotřebiteli nejlepší novinkou roku 2012.

Díky jejich želatinové konzistenci je můžete přidat do připravovaného jídla, kdykoli uznáte za vhodné – bujón se bez problémů rozpustí. Pro vylepšení jakéhokoli pokrmu přináší Knorr kvarteto Bohatých Bujónů: Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a na Guláš.

Objevte nového pomocníka při vaření!

Vyzkoušejte specialitu šéfkuchaře, italské těstoviny linguine s krevetami a cuketou:

Linguine gamberi e zucchine (Linguine s krevetami a cuketou)

Na 4 porce potřebujete: 400 g těstovin linguine, 12 krevet, 2 stroužky česneku, 1 menší cuketa, 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón zeleninový, feferonka, petrželka, olej extra virgin

Postup: Nejdříve očistěte krevety – odtrhněte hlavičku, vyloupněte krevetu ze skořápky, po hřbetu rozřízněte nožem a vyndejte střívko. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě do podoby al dente.

Na studenou pánev dejte olej, česnek dlaní rozmáčkněte, opečte do zlatova. Přihoďte cuketu nakrájenou na stejně velké nudličky a orestujte.

Krevety nakrájejte na kousky, ale 4 si nechte v celku na ozdobu. Pokrájená krevetová tělíčka vhoďte do pánve a nechte chvilku povařit. Pro zvýraznění chuti vymačkejte tekutinu z krevetích hlav přímo do pánve, přidejte nasekanou feferonku, česnek odstraňte a podle potřeby podlijte zeleninovým vývarem, který připravte z bujónu podle návodu.

Zvlášť v pánvi na olivovém oleji orestujte celé krevety, stačí necelé dvě minuty z každé strany. Na závěr promíchejte uvařené těstoviny v pánvi s omáčkou.

Servírujte s celou krevetou, nasekanou petrželkou a kapkou olivového oleje.

Vařte společně s Emanuelem Ridim, podívejte se i na video recept!

Reklama

Související témata:

Načítám