Hlavní obsah

Večeře za hubičku. Sardinková pomazánka ve dvou variacích

Foto: Autorky

Vynikající pomazánka s čerstvým pečivem je rychlé řešení večeře pro rodinuFoto: Autorky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už zápolíte s časem nebo nedostatkem nápadů na večeři, nahlédněte do tohoto receptu na rybičkovou pomazánku. Za pár korun nakrmíte celou rodinu.

Článek

Když dva dělají totéž, není to totéž. A to vůbec nemusí být na škodu. Zapojte do vaření toho největšího hladovce po ruce, který zvládne jednu z verzí pomazánek. Nejen, že mu zkrátíte čekání, ale navíc se trefíte do chuti jak milovníkům středomořské, tak i české kuchyně.

Sardinková pomazánka po česku

Na 4 porce budete potřebovat: 150 g sardinek ve slaném nálevu, citron, 70 g změklého másla, 40 g majonézy, 1 šalotku, snítku petrželky, 30 g sterilovaných okurek, sůl, čerstvě mletý pepř.

Postup: Sardinky zbavené páteře a větších kůstek rozmačkejte s několika kapkami citronové šťávy vidličkou najemno. Přimíchejte máslo a majonézu. Šalotku i okurky nakrájejte nadrobno a přidejte do pomazánky. Dochuťte najemno pokrájenou petrželkou, solí a čerstvě mletým pepřem, popřípadě citronem.

Tip: Výborná je nejen na chléb či veku, ale také na teplé toasty!

Sardinková pomazánka po středomořsku

Na 4 porce budete potřebovat:150 g sardinek ve slaném nálevu, citron, 100 g lučiny, 20 g měkkého avokáda, 1 drobnou jarní cibulku, 4 ks sušených rajčat v oleji, provensálské sušené bylinky, ¼ lžičky sušeného česneku, sůl, pepř

Postup: Sardinky zbavené páteře a větších kůstek rozmačkejte s několika kapkami citronu najemno. Přimíchejte lučinu, nadrobno pokrájené avokádo a sušená rajčata, najemno pokrájenou jarní cibulku a promíchejte. Ochuťte podle chuti bylinkami, sušeným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.

Tip: Když si k této dobrotě dáte sklenku dobrého vína a zavřete oči, budete na chvilku zase na letní dovolené!

Pokud jste milovníkem ryb, pravděpodobně si zamilujete některý z dalších rybích receptů. Možná vám kápnou do noty i svěží burgery s rybou či krevetami?

Reklama

Související témata:

Načítám