Hlavní obsah

Velikonoční mazanec 3x jinak: Rychlý tvarohový, kynutá klasika i bezlepková verze

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyberte si recept na mazanec přesně podle svého gusta: vláčný, kynutý, plný másla, mandlí a rozinek pro klasiky, rychlý tvarohový pro ty, kteří nestíhají, anebo bramborový pro bezlepkáře. Bylo to náročné, ale poctivě jsme pro vás ochutnali všechny tři!

Článek

Asi je zbytečné připomínat, že i ten nejlepší kupovaný mazanec se těžko kdy vyrovná tomu domácímu. Navíc ho můžete přizpůsobit své chuti, dietetickým omezením i nešvarům, jako je rozinková intolerance (je snad něco horšího než osoby, které vyďobávají tyto nebohé bobulky z každého plátku?!). Pusťte se s námi do pečení a provoňte byt těmito sladkými bochánky.

Klasický kynutý mazanec

Foto: Jakub Jurdič

Křupavé mandle, vláčné rozinkové těsto a čerstvé máslo jsou prostě nejvíc!Foto: Jakub Jurdič

Vláčný je i třetí den (pokud se ho tedy kdy dožije), voní po másle a rumu a na Velikonoce je prostě skoro povinný: klasický kynutý mazanec.

Bezlepkový bramborový mazanec

Foto: Jakub Jurdič

Díky vařeným bramborám a lněnému semínku tenhle mazanec krásně drží tvar i při použití bezlepkové moukyFoto: Jakub Jurdič

Hutnější, ale stále krásně vláčný – přidáním vařených brambor a lněného semínka zajistíte, že vám bude těsto pěkně držet, a přitom můžete (ale nemusíte) použít bezlepkovou mouku. Bezlepkový mazanec do každé rodiny!

Rychlý tvarohový mazanec bez kynutí

Foto: Jakub Jurdič

Nestíháte? Nevadí! I u vás mohou Velikonoce vypadat víc než tradičněFoto: Jakub Jurdič

Vypadá jako kynutý, ale není kynutý! Tvaroh v kombinaci s kypřicím práškem zajistí parádně vláčné těsto, které od kynutého rozeznají jen opravdu zkušené jazýčky. Nekynutý mazanec ocení každý, kdo chce v kuchyni strávit maximálně 15 minut, ale přitom se tvářit, že pekl celý večer.

Jaký je váš nejoblíbenější mazanec? Prozraďte recept i ostatním!

Načítám