Hlavní obsah
3,5
(36)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Pikantní vepřový bok se sladkou chutí ananasu je dokonalá harmonie chutí. Podávat ho můžete s opečenými bramborami, ale klidně také jen s chlebem s křupavou kůrkou.

20 min.
Příprava
3 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Na maso
  • 1 kg vepřového boku
  • 1 ks ananasu
  • 2 lžíce rajčatové passaty
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Na marinádu
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 ks červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Nejdříve připravte marinádu. Stroužky česneku oloupejte a chilli papričky zbavte stopek. Pak vše rozmixujte spolu s protlakem na hladkou pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete. 

02.

Kůži na vepřovém boku nakrojte do tvaru mřížky. Pak ho osolte, opepřete a kromě kůže potřete všude marinádou. Maso dejte do pekáčku kůží navrch.

03.

Zbylou marinádu nařeďte dvěmi až třemi lžícemi vody a vmíchejte med. Směs přilejte do pekáčku. Přiklopte a maso pečte dvě a půl hodiny v troubě předehřáté na 160 °C.

04.

Mezitím očistěte ananas a nakrájejte ho na kostičky. Po dvou a půl hodinách ho přidejte k masu a pak už ho dopékejte odkryté, asi půl hodiny.  

Doručujeme také recept našich babiček: rychlé a levné vepřové na kmíně. Nebo vepřové plátky na hořčici.

Reklama

Související témata:

Načítám