Hlavní obsah

Vepřový bok s ananasem

Hodnocení:
(34)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
3 hodiny
Náročnost
nízká

Pikantní vepřový bok se sladkou chutí ananasu je dokonalá harmonie chutí. Podávat ho můžete s opečenými bramborami, ale klidně také jen s chlebem s křupavou kůrkou.

Ingredience pro:
5 porcí
Na maso
  • 1 kg vepřového boku
  • sůl a pepř
  • 1 ananas
  • 2 lžíce rajčatové passaty
  • 2 lžíce medu
Na marinádu
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve připravte marinádu. Stroužky česneku oloupejte a chilli papričky zbavte stopek. Pak vše rozmixujte spolu s protlakem na hladkou pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete. 

Krok 2: Kůži na vepřovém boku nakrojte do tvaru mřížky. Pak ho osolte, opepřete a kromě kůže potřete všude marinádou. Maso dejte do pekáčku kůží navrch.

Krok 3: Zbylou marinádu nařeďte dvěmi až třemi lžícemi vody a vmíchejte med. Směs přilejte do pekáčku. Přiklopte a maso pečte dvě a půl hodiny v troubě předehřáté na 160 °C.

Krok 4: Mezitím očistěte ananas a nakrájejte ho na kostičky. Po dvou a půl hodinách ho přidejte k masu a pak už ho dopékejte odkryté, asi půl hodiny.  

Doručujeme také recept našich babiček: rychlé a levné vepřové na kmíně. Nebo vepřové plátky na hořčici.

ynezorPumanzeSaNyknalC
15. 10. 2021

Reklama

Sdílejte článek