Hlavní obsah

Vepřový guláš s houbami

Hodnocení:
(5)
Foto: David Háva
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Náročnost
nízká

O kvalitě guláše rozhoduje kvalita papriky. Po té se raději poohlédněte ve specializovaných prodejnách na koření nebo přímo v obchodech s maďarskými specialitami. Vyzkoušíte vepřový guláš?

Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g vepřového masa
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • vývar
Článek

Postup

Krok 1: Na lžíci sádla opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Tu pak vyjměte a ve výpeku opečte nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné a na kousky nakrájené žampiony. Opečte, děrovačkou vyjměte.

Krok 2: Ve výpeku opečte na kostky nakrájené a osolené maso. Zasypte kmínem, nechte ho provonět, pak paprikou, promíchejte, vraťte do hrnce ostatní suroviny a základ zalejte vývarem. Duste pod pokličkou asi hodinku. V případě potřeby občas dolejte vývar.

Krok 3: Když je maso měkké, dolejte ještě vývar nebo vodu podle potřeby, přidejte prolisované stroužky česneku a guláš vařte asi ještě 10 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Hotový guláš pak podávejte s chlebem nebo nadýchaným kynutým knedlíkem.

Tip: Chvíli před dohotovením přidejte do guláše lžíci nasekaného libečku.

Milujete houby ale každý rok je všechny sníte nebo rozdáte, protože nevíte jak je uchovat na zimu? Podívejte se na našich 5 tipů jak na to.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama