Hlavní obsah
3,6
(11)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

O kvalitě guláše rozhoduje kvalita papriky. Po té se raději poohlédněte ve specializovaných prodejnách na koření nebo přímo v obchodech s maďarskými specialitami. Vyzkoušíte vepřový guláš?

25 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g vepřového masa
  • 200 g žampionů
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 100 g slaniny
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžíce sádla
  • 2 ks cibule
  • 1/2 l hovězího vývaru
Článek

Postup

01.

Na lžíci sádla opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Tu pak vyjměte a ve výpeku opečte nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné a na kousky nakrájené žampiony. Opečte, děrovačkou vyjměte.

02.

Ve výpeku opečte na kostky nakrájené a osolené maso. Zasypte kmínem, nechte ho provonět, pak paprikou, promíchejte, vraťte do hrnce ostatní suroviny a základ zalejte vývarem. Duste pod pokličkou asi hodinku. V případě potřeby občas dolejte vývar.

03.

Když je maso měkké, dolejte ještě vývar nebo vodu podle potřeby, přidejte prolisované stroužky česneku a guláš vařte asi ještě 10 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Hotový guláš pak podávejte s chlebem nebo nadýchaným kynutým knedlíkem.

Tip: Chvíli před dohotovením přidejte do guláše lžíci nasekaného libečku.

Milujete houby ale každý rok je všechny sníte nebo rozdáte, protože nevíte jak je uchovat na zimu? Podívejte se na našich 5 tipů jak na to.

Reklama

Související témata:

Načítám