Hlavní obsah

Víc než jen trend: Kožená bunda 5x jinak!

Foto: Marie Bartošová

Nadčasová, variabilní a stylová. Kožená bunda se vám v šatníku rozhodně neztratíFoto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se zeptáte kterékoli módní ikony na kousek, kterého by se nikdy nevzdala, uslyšíte téměř pokaždé totéž: kožená bunda! Stále váháte, jestli do ní jít? Ukážeme vám, že se tahle investice vyplatí.

Článek

O kožené bundě se říká to samé, co o „malých černých“ – v každém šatníku by měl viset minimálně jeden exemplář. V případě tohoto ikonického kousku se navíc vyplatí nešetřit. Kvalitní kožená bunda vám vydrží léta a z módy rozhodně nevyjde. Navíc se velmi snadno kombinuje – slušet jí to bude s džínami a trikem, stejně jako ve společnosti večerních šatů. Pětkrát jinak si ji oblékla naše čtenářka Dominika.

Pusťte (si) leopardy pod kůži

Kožená bunda už dávno není jen pro tvrdé holky. Nosit ji můžete i s elegantnějšími kousky. „Nemusíte zůstávat jen u ležérních prvků, kožené bundě svědčí také uhlazenější sestavy, jako je lehká košile, v našem případě s leopardy, zastrčená do kalhot s lampasy. Koženou bundu navíc využijete i v rámci office stylu,“ radí stylistka Iva.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kožená bunda (Mango, 3599 Kč), kalhoty (Mohito, 999 Kč), halenka (Mango, 849 Kč), boty (Mohito, 1599 Kč), peněženka (Mohito, 399 Kč)Foto: Marie Bartošová

Pohrajte si s pánskými kalhotami

Druhá varianta balancuje na pomezí dvou různých stylů. Zatímco strohé kalhoty s puky evokují pánský šatník, vršek v podobě mikiny s třásněmi a ocvočkované boty jsou naopak rebelským prvkem, a celý komplet tak hází do jiné roviny. Klasičtější styling získáte výměnou mikiny za košili a obutím bot na podpatku.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kožená bunda (Mango, 3599 Kč), kalhoty (Mango, 799 Kč), mikina (H&M, 799 Kč), boty (H&M, 1299 Kč), náramky (s nýty – United Colors of Benetton, info o ceně v obchodě, druhý – H&M, 249 Kč)Foto: Marie Bartošová

Vytáhněte sukni a pořádný svetr

Koženou bundu dobře doplní i skládaná sukně s hřejivým svetříkem. V chladnějších dnech klidně více vrstvěte a zkuste pod svetr obléknout ještě tenký svetrový rolák. Punčocháče můžete obměnit za legíny a nezapomeňte omotat krk velkým šátkem nebo šálou.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kožená bunda (Mango, 3599 Kč), sukně (United Colors of Benetton, 1649 Kč), legíny (Lindex, 599 Kč), svetr (United Colors of Benetton, 1999 Kč), psaníčko (United Colors of Benetton, 899 Kč), šála (H&M, 249 Kč), boty (Reserved, 1999 Kč)Foto: Marie Bartošová

Ukažte se s bundou na party

Na party je hlavní hrdinka dnešního článku jako dělaná. Stylistka zvolila krátkou flitrovanou sukni s legínami a bílým, potištěným trikem. Nápadným doplňkem je modré XXL psaníčko a široký náhrdelník.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kožená bunda (Mango, 3599 Kč), sukně (H&M, 1399 Kč), triko (Lindex, 399 Kč), legíny (Lindex, 599 Kč), boty (Baťa, 2499 Kč), náhrdelník (Lindex, 399 Kč), psaníčko (Mohito, 499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Vyrazte s ní i do společnosti

Kontrast, který vždycky funguje. Ležérní kožená bunda osvěží každé šaty, včetně těch dlouhých. Pokud se vám nechce na večírek v kabátku, klidně se zazipujte do bundy. Stylistka Dominiku oblékla do dlouhých krajkovaných šatů, které doplnila prstenem, obdélníkovým psaníčkem a náušnicemi.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kožená bunda (Mango, 3599 Kč), šaty (H&M, 799 Kč), boty (H&M, 1999 Kč), prsten (H&M, 299 Kč), náušnice (Lindex, 129 Kč), psaníčko (Aldo, 1399 Kč), punčocháče (Calzedonia, 249 Kč)Foto: Marie Bartošová

Ve které kombinaci vás kožená bunda baví nejvíce? Napište nám!

Související témata:

Načítám