Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Honí vás mlsná a chcete mít aspoň pocit, že ta sladká dobrá věc, kterou ji zaženete, je aspoň vzdáleně podobná něčemu zdravému? Přidejte jogurt. Vyzkoušejte perník s čokoládovou polevou od Michala!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g mléčné čokolády
    6
    7
  • 100 g marmelády
  • 1 hrst ořechů
    8
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do perníku
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 kelímek cukru krupice
  • 2 kelímky polohrubé mouky
    1
  • 2 kelímky bílého jogurtu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 stupňů. Jogurt, mouku, cukr, vejce, kakao i prášek do perníku nasypte do mísy a pomocí ručního šlehače vypracujte jednolité tmavé těsto.

02.

Na závěr vmíchejte ořechy a vše nalijte do kulaté formy (pokud je třeba, vymažte a vysypte ji moukou).

03.

Perník pečte asi 30 minut, a ještě teplý ho pak pomažte zavařeninou. Když zchladne, rozpusťte čokoládu spolu s olejem a rozlejte ji po perníku jako polevu.

Související témata:

Načítám