Hlavní obsah

Vláčný perník s čokoládovou polevou

Hodnocení:
(9)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Honí vás mlsná a chcete mít aspoň pocit, že ta sladká dobrá věc, kterou ji zaženete, je aspoň vzdáleně podobná něčemu zdravému? Přidejte jogurt. Vyzkoušejte perník s čokoládovou polevou od Michala!

Ingredience pro:
28 cm průměr formy
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g čokolády
  • 100 g džemu
  • 1 hrst ořechů
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 sáčku prášku do perníku
  • 1 ks vejce
  • 1 kelímek cukru krupice
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 2 kelímky jogurtu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 stupňů. Jogurt, mouku, cukr, vejce, kakao i prášek do perníku nasypte do mísy a pomocí ručního šlehače vypracujte jednolité tmavé těsto.

Krok 2: Na závěr vmíchejte ořechy a vše nalijte do kulaté formy (pokud je třeba, vymažte a vysypte ji moukou).

Krok 3: Perník pečte asi 30 minut, a ještě teplý ho pak pomažte zavařeninou. Když zchladne, rozpusťte čokoládu spolu s olejem a rozlejte ji po perníku jako polevu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek