Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Stačí si natrhat bez a můžete mít doma výborný voňavý ocet, který se vám bude hodit nejen do salátů. A jeho příprava je vcelku jednoduchá. Pojďte si ho s námi vyzkoušet!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 sklenici
Na 1 půllitrovou sklenici
  • 20 květů černého bezu
  • 400 ml octa 8%
Článek

Postup

01.

Proces je rychlý a stručný. Do sklenice natlačte květy bezu, zalijte je octem a nechte asi 3 týdny odpočívat v chladu.

02.

Pak ocet přeceďte a je hotovo.

TIP: Ideální jako dárek, dochucení salátů nebo proti bolestem hlavy (když v octu namočíte kapesník a ten si přiložíte na čelo).

Na co se hodí různé druhy octů? Tady pro vás máme odpověď.

Energetická hodnota celkem pro 1 sklenici
Energie740,4 kJ
Bílkoviny0,32 g
Tuky0,2 g
Sacharidy42,52 g
Sůl0,4 g
SAFA0,04 g
Vláknina1 g
Cukry26,4 g
Související témata:

Načítám