Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Zbyl vám starší chleba? Vykouzlete z něj parádní večeři! Vrabčí hnízdo si oblíbíte!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 3 krajíce chleba
    1
  • 3 lžíce oleje
  • 70 g slaniny
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 50 g ementálu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Na jednu pánev se vejde jedna pořádně velká, respektive 2 menší porce. Krajíce staršího chleba nakrájejte na asi 1 cm široké nudličky a spolu s na kousky pokrájenou slaninou opečte na rozpáleném oleji. Když chleba začíná zlátnout, rozklepněte na něj vajíčka, zlehka osolte a opepřete a vajíčka nechte „zatuhnout“. Doporučujeme vše zasypat strouhaným tvrdým sýrem.

Jak zpracováváte starý chléb vy?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 623,23 kJ
Bílkoviny27,95 g
Tuky50,15 g
Sacharidy16 g
Sůl2,32 g
SAFA15,73 g
Vláknina0,9 g
Cukry1,33 g
Související témata:

Načítám