Hlavní obsah

Z dovolené s krásnějšími vlasy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Příliš slunce našim vlasům neprospíváFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vracíte se z dovolené opálená, odpočatá, ale s poničenými vlasy? Vyzkoušejte triky a tipy, které vaši hřívu znovu oživí! Poradíme vám, jak u vody a slunce pečovat o vlasy, aby byly zregenerované a plné života. Stačí do cestovní tašky přibalit ty správné vlasové přípravky!

Článek

Neustále slyšíte, že sluníčko (UV paprsky) vlasovému vláknu škodí. Vlas se stává poréznějším a křehčím, ztrácí pružnost, barvu a lesk. Jak se proti negativním vlivům slunce nejlépe bránit?

Vyzkoušejte mokrý efekt

U vody vypadá víc než pěkně. Stačí do vlasů vetřít přípravek ve formě gelu a mokrý efekt je na světě. Vyberte takové složení, které zabrání vysušování a následnému poškození vlasů, a je voděodolné, např. Gelee Aqua Proof. Tím ochráníte vaše vlasy i před slanou či chlorovanou vodou. Navíc získají lesk, působí upraveně, nerozlétávají se větrem. Účes můžete naaranžovat tak, aby slušel každému tvaru obličeje, tedy i vám.

Foto: archiv firem

Dopřejte svým vlasům skutečnou kvalituFoto: archiv firem

Nahraďte gumičky šátky nebo kšiltovkami

Celodenní tlak gumičky zbytečně vlasy láme, proto zvolte šetrnější variantu. Vlasy zpevněte šátkem, můžete ho využít jako čelenku nebo na pirátský způsob, který chrání před sluncem stejně jako stále módní kšiltovky.

Náš tip: Slušivý je velký slamák, kterým chráníte i obličej.

Přibalte kvalitnější šampony a kondicionéry

Na noc vlasy vždy umyjte jemným a výživným šamponem a vetřete kondicionér bez oplachování. I když v průběhu roku nakupujete v běžných nákupních sítích, pro tentokrát udělejte super prázdniny i vlasům a vyberte si přípravky v kadeřnickém salonu. Jsou o něco dražší, ale také účinnější. Rozdíly jsou evidentní právě u šamponů. Zaplatíte sice o trochu víc, ale vydrží mnohem déle, protože stačí nanést na vlasy menší množství. Doporučujeme!

Náš tip: Pečující řada Extreme (Redken), která posiluje a ochraňuje, obsahuje v té správné míře proteiny, ceramidy a lipidy, docílí, že vaše vlasy budou po dovolené vypadat extrémně pěkně. Nebo zkuste od Matrixu řadu Biolage.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Klobouk jako ochrana i slušivý doplněkFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ochranný UV film

Velmi účinnou ochrannou před škodlivými vlivy slunce jsou spreje na vlasy s foto filtrem. Jejich přídavnou, ale nezanedbatelnou, vlastností je výživa vlasů a zamezení jejich krepatění. Vybírejte podle toho, zda jsou vlasy přírodní nebo barvené. Tento jemný film vlasy nezatěžuje, naopak podporuje jejich lesk. Výborně se hodí pro uměle prodloužené vlasy, které bez patřičné péče a ochrany přestanou být ozdobou.

Náš tip: Vyzkoušejte Sun Shimmer Splash řady Wella Professional, Color Extend Sun od Redkenu nebo Soleil Creme UV Défense Active řady Kerastase. Obsahují foto filtr, který ochrání před sluncem.

Sluneční efekty ve vlasech

Máte světle hnědé až blond vlasy a toužíte po přirozených vyšisovaných pramíncích? Vyzkoušejte zesvětlující gel řady L´Oréal Solar Sublime, který obsahuje malé množství peroxidu, ale i pečující složky, a velmi šetrně vytvoří zesvětlené pramínky. Nanáší se na umyté, ručníkem vysušené vlasy. Získáte velmi zajímavý sluneční melír jako vzpomínku na dovolenou.

SOS pro vlasy vystavené slunci a vodě

  • vlasy každý den umyjte, zbavíte je soli, chlóru, písku a jiných nečistot
  • po každém mytí vlasů naneste kondicionér a nechejte několik minut působit
  • na noc jim dopřejte zábal, který se vstřebává a nemusí se oplachovat
  • v žádném případě nepoužívejte stylingové přípravky s vyšším obsahem alkoholu, ten vysušuje - používejte ty na ochranu proti slunečním paprskům nebo na barvené vlasy
  • po dovolené si dopřejte v kadeřnickém salonu regeneraci např. Powerdose, vlasy jsou zregenerované během chvilky a vydrží až šest šamponování (mytí)

Dopřejte si krásné vlasy o dovolené, je vhodný čas!

Reklama

Související témata:

Načítám