Hlavní obsah

Z lásky zbyla jen rozervaná fotka

Foto: cine365.com

Herečkou Pedra Almodóvara je Penélope CruzFoto: cine365.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozervaná objetí – tak se nazývá nový snímek z dílny slavného španělského režiséra Pedra Almodóvara. Vypráví o muži, který během autonehody přijde nejen o zrak, ale také o svoji milovanou Lenu. Slepý režisér tak během několika minut ztratil vše, pro co dosud žil. Ale nevzdává se!

Článek

Španělský oscarový scenárista a režisér Pedro Almodóvar se už dlouhá léta hřeje na výsluní divácké popularity. Co snímek, to hodnotný a kvalitní příspěvek do archivu světové kinematografie. Ať už to byly filmy jako Vše o mé matce, Špatná výchova nebo Volver. Jeho nejnovější více než dvouhodinové dílo vypráví o režisérovi, který spolu se zrakem ztratí i svou zbožňovanou lásku.

Mateo Blanco žil dříve dvojím životem. Jeho skutečné jméno se objevovalo pod filmy – byl totiž režisér. Živil se zároveň i jako scenárista a spisovatel. V těchto případech se pod svá díla podepisoval pseudonymem Harry Caine. Kvůli tragické autonehodě se mu však změnil celý život. Ztratil zrak i svou milovanou Lenu. Proto nechává skutečného Matea Blanka zemřít spolu s ženou, kterou miloval, a dále vystupuje a tvoří už jen pod svým tehdejším pseudonymem.

Když dítě léčí

Svou režisérskou minulost tedy úspěšně před všemi skrývá. I jako slepec je však velmi atraktivní a aktivní. Zbylé fungující smysly se mu podařilo vyvinout tak, že si může život užívat plnými doušky. Jednoho dne se ale synovi scenáristky, u které bývalý režisér přebývá, stane nehoda. Mateo u jeho postele bdí a vypráví malému chlapci příběhy. A tak se stane, že začne vyprávět i ten svůj – o lásce, zradě, žárlivosti a neštěstí.

Na filmové drama s Penélope Cruz v hlavní roli se zajděte podívat do kina! A pokud byste si chtěly přeci jen připomenout ty starší filmové trháky Pedra Almodóvara, máme tu pro vás tip! Zasoutěžte si o tyto filmy na DVD s námi! Stačí zodpovědět soutěžní otázku a mohou být rázem vaše! Soutěžit můžete ZDE!

Rozervaná objetí – premiéra 3. září 2009 Režie a scénář: Pedro Almodóvar Hrají: Penélope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo a další. Délka 128 minut, v původním znění s titulky

Reklama

Související témata:

Načítám