Hlavní obsah

Zahrádka v mechové kouli? Vyrobte si kokedamu!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemáte už místo na parapetu, ale ještě byste doma pár květin užili? Pěstujte je ve vzduchu zavěšené na provázku nebo drátku. Rostlinám v mechové kouli se říká kokedama a my vás naučíme, jak si ji vyrobit.

Článek

Jestli rádi experimentujete a líbí se vám méně tradiční dekorace z živých rostlin, asi by vám neměla ujít kokedama. Jde o rostliny pěstované v kouli ze zeminy, obalené mechem a jakoby poletující vzduchem. Že si to nedovedete představit?

Tak se dobře podívejte na video – ukážeme vám, jak si takovou kokedamu vyrobit vlastnoručně. Není to příliš složité a kromě toho, že budete muset sehnat mech, asi nenarazíte na žádná úskalí. A co se týče mechu: rozhodně nechoďte do lesa plenit mechové porosty, raději se rozhlédněte po nabídce květinářství nebo hobby obchodů, kde ho lze sehnat. No a potom už je to rychlé a poměrně snadné.

Jak se kokedama zalévá

Závlahu volte podle toho, jak náročná je na vláhu rostlina, kterou jste do „koule“ zasadili. Některým stačí rosit, jiné občas potřebují větší dávku zálivky: to pak kokedamu posaďte do misky s vodou, ať nasákne. Pak ji nechejte okapat a znovu zavěste.

Líbí se vám práce s rostlinami? Okouzlí vás rychlá dekorace na zahradu i parapet: obraz z netřesků.

Načítám