Hlavní obsah

Zamilované děti: Tohle jsou jejich roztomilá vyznání lásky!

Foto: Thinkstock

Na dětské lásky se vzpomíná celý život, tak se svým ratolestem nesmějte a nezpochybňujte jejich cityFoto: Thinkstock

Reklama

Láska kvete v každém věku! Tedy i v tom dětském. Jen malí zamilovaní v tom ještě neumějí tak chodit. O to jsou ale jejich milostná vyznání, první zklamání a lásky roztomilejší. Uznejte sami!

Článek

Nejmenší děti se nejčastěji zamilovávají do svých kamarádů ze školky, do paní učitelek a za nejvhodnější nevěsty v určitém věku pokládají chlapci své maminky, dcerky by se zase rády vdaly za své tatínky. Zasmějte se s námi nad jejich originálními vyznáními lásky.

Malí a zhrzení

První vzplanutí se objevují už v mateřské školce. Děti jsou v tomto věku ale poněkud přelétavé a zničit hluboké city může třeba i ulomené kolečko u autíčka. Tak jako se to stalo pětileté Klárce. Ta byla zamilovaná do Péti ze školky, a dokonce spolu plánovali svatbu. Jenže nakonec z toho sešlo. „Jednou přišla ze školky s tím, že prý Péťu už nemiluje a on ji taky ne. Důvod? Péťa si s ní odmítl hrát v kuchyňce, ona se rozčílila a ve vzteku mrskla na zem jeho autíčkem, kterému odpadlo po nárazu kolečko. A to zas neustál Péťa,“ vypráví maminka Klárky, Lenka.

Zklamání v lásce má za sebou i pětiletý Vojta, a to už rovnou dvě. Nejdřív se zamiloval do Zuzanky. „Přišel ze školky a hlásil, že miluje Zuzanku. Pak se zasmušil a sdělil mi, že je to bohužel láska nešťastná, protože Zuzanka ho nechce, že prý je moc mladý,“ popisuje jeho maminka Lucie. O pár měsíců později se Vojta zakoukal do Nelinky. Ani ona jeho city neopětovala a na společném grilování mu neustále opakovala, že ale mohou být kamarádi.

Foto: Thinkstock

Milostná vyznání těch nejmenších jsou nesmírně upřímná a roztomiláFoto: Thinkstock

Vojta začínal být smutný, a tak ho jeden z dospělých začal uklidňovat, že to nevadí, že si najde jinou holku, že holek je dost. „Nedal si ale říct, klepala se mu bradička, jak už skoro plakal a jenom volal ,ne, když ne Nelča, tak nikdo! Jinou holku nechci, jenom Nelinku´,“ směje se Lucie s tím, že nakonec se Vojta přece jen spokojil s kamarádstvím.

Školková láska zasáhla i čtyřletou dcerku naší čtenářky Veroniky L. „Přišla a povídala ,já toho Míšu miluju´. Zeptala jsem se, jak to poznala, a ona odpověděla: ,Když ho vidím, tak mi začne bušit tááákhle moc srdíčko a já pak prostě lítám´,“ říká Veronika L.

Věkový rozdíl? No a co!

Zdá se, že děti rozhodně netrpí nějakými předsudky o tom, jaký je ideální věkový rozdíl mezi partnery. Že je objekt jejich lásky o třicet či čtyřicet let starší? No a co! „Můj synátor jednou řekl mé kolegyni, že se ještě musí rozhodnout, jestli si vezme za ženu ji nebo babičku,“ vzpomíná čtenářka Jana. Své o tom ví i Jana T., která v mateřské školce učila. „Jeden chlapeček mi řekl: ,Paní učitelko, vy jste jako lízátko´, pak mě chytil za ruku a dodal ,taky taková sladká´,“ vypráví Jana T.

Foto: Thinkstock

A koho děti milují nejvíce? Samozřejmě svoji maminku!Foto: Thinkstock

Samotnou kapitolou jsou pak milostná vyznání maminkám. Čtenářce Ali její tříletý synek třeba pravidelně říká, že ji má „lád, i když blečí, i když se směje, plostě ji má lád“. A čtenářce Marcele zase dítko sdělilo, že ji má rádo až do mraků!

Maminka Katka byla dokonce svědkem toho, jak se o ni hádal její čtyřletý syn s kamarádem. „Hráli si a můj syn řekl, že je král a jeho kamarád měl být princ. Proto mu syn říkal, že mu musí najít nějakou hezkou princeznu, co si vezme za ženu. A pak už jsem jen slyšela, jak syn hystericky ječí ,nééé, to je moje máma, tu si vezmu já, ne ty! Najdi si svoji holku, tohle je moje holka a je nejkrásnější´,“ vypráví Katka. Nakonec se prý kluci dohodli, že každý si vezme svoji maminku.

Také se vaše děti zamilovaly?

Reklama

Načítám