Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na žampionové pomazánce si pochutnáte, krémový sýr ji do dodá hebkost a houby s oreganem prima chuť.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g žampionů
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 125 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žampiony očistěte, nakrájejte nadrobno, osolte, opepřete a s kmínem orestujte na troše olivového oleje. Odstavte a vmíchejte máslo.

02.

Po vychladnutí je promíchejte se smetanovým sýrem, osolte, opepřete a dochuťte oreganem. Pomazánku nechte hodinu na chladném místě odležet.

Načítám