Hlavní obsah

Žampionové ragú na topinky nebo k masu

Hodnocení:
(34)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Jsou jídla, která vás nadchnou svojí chutí, a jsou taková, která se hodí prakticky k čemukoliv. Žampionové ragú umí oboje. Je lahodné, jemné a využijete ho při řadě příležitostí.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • drcený kmín
  • 1 bobkový list
  • 250 g žampionů
  • 200 ml 30% smetany ke šlehání
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce nasekané pažitky
Článek

Postup

Krok 1: Větší cibuli nakrájejte najemno a zlehka osmahněte na rostlinném oleji. Když zesklovatí, přidejte kmín, bobkový list a nakrájené žampiony. Jako hlavní chod nebo k masu se hodí spíš větší kusy, děláte-li směs na topinky, je lepší houby pokrájet na menší kousky.

Krok 2: Žampiony restujte dozlatova. Podlijte smetanou a nechte zredukovat na hustější omáčku. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte lžíci nasekané pažitky, zbytkem pak pokrm ozdobte při podávání.

Tip: V sezoně můžete místo žampionů použít světlé hřiby – například hřib smrkový.

Děláváte rychlá houbová jídla?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek