Hlavní obsah
3,0
(34)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jsou jídla, která vás nadchnou svojí chutí, a jsou taková, která se hodí prakticky k čemukoliv. Žampionové ragú umí oboje. Je lahodné, jemné a využijete ho při řadě příležitostí.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 list bobkového listu
  • 250 g žampionů
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Větší cibuli nakrájejte najemno a zlehka osmahněte na rostlinném oleji. Když zesklovatí, přidejte kmín, bobkový list a nakrájené žampiony. Jako hlavní chod nebo k masu se hodí spíš větší kusy, děláte-li směs na topinky, je lepší houby pokrájet na menší kousky.

02.

Žampiony restujte dozlatova. Podlijte smetanou a nechte zredukovat na hustější omáčku. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte lžíci nasekané pažitky, zbytkem pak pokrm ozdobte při podávání.

Tip: V sezoně můžete místo žampionů použít světlé hřiby – například hřib smrkový.

Děláváte rychlá houbová jídla?

Reklama

Související témata:

Načítám