Hlavní obsah

Hubněte s námi: Zapečený lilek plněný mletým masem

Hodnocení:
(15)
Foto: from my point of view, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Milujete plněné papriky, ale chtěli byste zkusit trochu změnu? Naplňte hovězím masem lilek. Je výtečný, navíc zdravý a výživný a můžete si ho dát i během redukce váhy!

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 1 lilek
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 hrst rozmarýnu
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Lilek rozpulte a vydlabejte vnitřek. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

Krok 2: Cibulku nasekejte nadrobno a na olivovém oleji ji spolu s masem osmahněte na pánvi dozlatova. 

Krok 3: Na pánev k masu přidejte pokrájenou vydlabanou lilkovou dužinu, rajský protlak a rozmarýn. Osolte a opepřete podle chuti a asi deset minut poduste. 

Krok 4: Obě části vydlabaného lilku naplňte směsí z pánve a dejte zapéct na 15 až 20 minut do trouby. Podávejte jako hlavní chod s čerstvou zeleninou a bylinkami. 

Máte rádi plněnou zeleninu? Vyzkoušejte kapustové závitky nebo rajčata plněná mletým masem.

ynezorPumanzeSaNyknalC