Hlavní obsah

Jaro-léto 2010: bez černé a kalhot!

Foto: Lechaton.cz

Lehké letní šaty s jemným růžovým vzoremFoto: Lechaton.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste to slyšely? Vyhoďte kalhoty a vše černé z vašeho šatníku! Jaro a léto totiž bude ve znamení ženské přirozenosti, křehkosti a krásy. Pofrčí jen světlé barvy a romantické motivy. Pokud budete chtít být trendy, musíte ukázat své nožky. Nosit se budou šaty, sukně a zase šaty! Inspirujte se naším videem.

Článek

Mezi návrháři, kteří kladou důraz na ženskou jemnost a přirozenost, je i MiMi Žlutá Orchidej a její značka La Femme MiMi. Svoji kolekci na jaro-léto 2010 nedávno představila na módní přehlídce v Trojském zámku. To vše pod záštitou odbornice na spodní prádlo, Heleny Konarovské a jejího butiku Le Chaton.

Jaké kousky rozhodně musíte mít? Pohlédněte do našeho videa!

Přírodní materiály

Materiálů, které se v současné době používají na výrobu látek, je mnoho. Modely značky La Femme MiMi jsou ale pouze z hedvábí a bavlny. Drobná vietnamská návrhářka přináší ženám krásu, zároveň však myslí i na životní prostředí a přírodu. A jak sama říká: „Všechno zrecykluju, každý zbylý kousek látky využiju.“

Zapomeňte na černou!

Jako je jaro vždy plné barev, tak by se měl letos obarvit i váš šatník. Dominovat budou barvy světlé - bílá, žlutá, růžová a fialková. Ne však monotónně jednobarevné. Ženskou jemnost podtrhnou motivy, jako jsou např. drobné květy, motýlci či ptáčci. Vše dokonale barevně sladěné. Pozor ale na křiklavost, ta je out! A také máme špatnou zprávu pro ty, které milují černou barvu či využívají jejího zeštíhlovacího efektu. Černou letos noste pouze noční košilku.

Už žádné kalhoty

A i kalhoty uložte k zimnímu spánku. Teplé období bude prostě patřit sukním a hlavně šatům. Šatům s volány. Možná si myslíte, že volány rozšiřují a tím pádem, vy je nikdy nosit nebudete. Ale... Efekt rozšiřující boky vám naopak zeštíhlí pas a nohy. Samozřejmě délkám „skoro na zem“ už odzvonilo. Neideálnější je, pokud ukážete kolínka. Celá lýtka však musí být vidět vždycky. Díky podpatkům si je opět pěkně zpevníme. Pokud neměříte metr osmdesát, zažijte si heslo: „Bez podpatků ani krok!“

Foto: Lechaton.cz

Také jste si už pořídily motýlka?Foto: Lechaton.cz

Připněte si motýla

Letos se vrací hit raných devadesátých let - stužka kolem krku. Sametky či krajky nemusí být zdobené pouze broží či kamínkem. Velký barevný látkový květ rozzáří každý outfit. Pokud však chcete vypadat i trochu sexy, připněte si společenského pánského motýlka na holou kůži. Dávejte však pozor. Krátké a hlavně obtažené doplňky na krk sluší pouze ženám s delším krkem.

Není pásek jako pásek

Mladá návrhářka MiMi Nguyen Hoang La - v překladu žlutá orchidej, se inspirovala japonským tradičním oděvem a představila okrasné pásky. Jedná se o širší pás zdobený barevnou látkou, která se váže dozadu. Nejenže opět zdůrazní vaši siluetu, ještě dodá na originalitě i té nejobyčejnější halence či tričku. Nevěříte?

Související témata:

Načítám