Hlavní obsah
Foto: Chubykin Arkady, Shutterstock.com

Foto: Chubykin Arkady, Shutterstock.com

Už praprababičky excelovaly dokonalou polévkou, v níž vynikal jako zavářka krupicový svítek. Máte strach, že je jeho příprava těžká? Možná budete v šoku, jak je recept jednoduchý!

3 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Krupicový svítek
  • 3 ks vejce
    3
  • 6 lžic pšeničné krupice
    1
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • voda
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Pravidlo zní: Na jedno vejce přijdou dvě lžíce krupice. Dobře vyšlehejte vejce s krupicí. Směs posolte.

02.

Těsto vylejte na předehřátou pánev potřenou olejem a opatrně opékejte z obou stran do růžova.

03.

Svítek sejměte z pánve, rozkrájejte jej na malé kostičky a ty vysypejte do nádoby se studenou vodou, aby rychle vychladly.

04.

Studené kostičky vložte do vroucí polévky a vařte ještě asi 10 minut.

A to je všechno. Teď už si jen pochutnávejte a vzpomínejte na staré dobré časy!

Související témata:

Načítám