Hlavní obsah

Zavářka do polévky: krupicový svítek

Hodnocení:
(68)
Foto: Chubykin Arkady, Shutterstock.com
Doba přípravy
3 minuty
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Už praprababičky excelovaly dokonalou polévkou, v níž vynikal jako zavářka krupicový svítek. Máte strach, že je jeho příprava těžká? Možná budete v šoku, jak je recept jednoduchý!

Ingredience pro:
4 porce
Krupicový svítek
  • 3 vejce
  • 6 lžic krupice
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • voda
Článek

Krok 1: Pravidlo zní: Na jedno vejce přijdou dvě lžíce krupice. Dobře vyšlehejte vejce s krupicí. Směs posolte.

Krok 2: Těsto vylejte na předehřátou pánev potřenou olejem a opatrně opékejte z obou stran do růžova.

Krok 3: Svítek sejměte z pánve, rozkrájejte jej na malé kostičky a ty vysypejte do nádoby se studenou vodou, aby rychle vychladly.

Krok 4: Studené kostičky vložte do vroucí polévky a vařte ještě asi 10 minut.

A to je všechno. Teď už si jen pochutnávejte a vzpomínejte na staré dobré časy!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek