Hlavní obsah
2,8
(18)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chcete zhubnout do plavek? Na husté zeleninové polévce si pochutnáte a zároveň prospěje vašemu tělu. Ochutnejte ji!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 2 řapíky celeru
  • 1 ks cibule
  • 400 g loupaných rajčat
  • 200 g bílých fazolí
  • 100 g mrkve
  • 1/2 ks pórku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 3 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Cibuli a mrkev nakrájejte na půlkolečka, celer a pórek na plátky. V hrnci pomalu rozehřejte olivový olej a dejte na něj zeleninu pozvolna opékat. Opékejte asi 10 minut, dokud směs nechytne barvu a nezměkne.

02.

Pak přisypte na jemno nasekaná rajčata a fazole, promíchejte a nechte společně vařit asi 5 minut. Zalijte vývarem, přidejte vylisovaný česnek a nechte vařit, dokud není všechna zelenina měkká. Nakonec dochuťte solí, pepřem, římským kmínem, zázvorem a nahrubo nasekanými lístky koriandru.

A co si při hubnutí vaříte vy? Skvělé recepty najdete v Hubněte s námi.

Reklama

Související témata:

Načítám