Hlavní obsah

Závidíte krásným ženám? Přestaňte!

Foto: thinkstock

Být krásná nemusí být nutně výhodouFoto: thinkstock

Reklama

Je krása výhodou? Mají atraktivní ženy opravdu všude otevřené dveře, mohou mít každého muže, na kterého jen pomyslí, a je jejich život jednodušší? Možná je to naopak! S tímhle se totiž krásky potýkají.

Článek

„Když vypadáte dobře, jste prostě velmi přitažlivé, většina lidí si o vás myslí, že žijete perfektní život. Ale to samozřejmě není pravda,“ říká britská spisovatelka a novinářka Samantha Brick. Ta se nebojí veřejně prohlásit, že si je svého atraktivního vzhledu vědoma, ale že navzdory všeobecnému mínění jí její krása život dost často komplikuje.

A s tím, že to krásné ženy v životě zas tak lehké nemají, souhlasí i kouč partnerských vztahů Lenka Černá. Tohle atraktivní ženy trápí asi nejvíc.

1. Ostatní ženy je nenávidí

Pravděpodobně jde o čirou závist. Krásné ženy se ale shodují v tom, že obstát v ženském kolektivu nebo si najít skutečně dobré kamarádky je pro ně dost často naprosto nemožné. Ženy se obecně nerady vyskytují v přítomnosti hezčích, mladších, štíhlejších a přitažlivějších zástupkyň něžného pohlaví. „Žádná z mých kamarádek mě například nikdy nepožádala, abych jí šla za družičku. A v případě, že je mou nadřízenou žena, vím jistě, že na případné povýšení mohu zapomenout bez ohledu na své pracovní výkony,“ tvrdí Samantha Brick.

Foto: thinkstock

Obzvláště v ženském kolektivu nejsou atraktivní ženy příliš oblíbené, naopak čelí pomluvám a závistiFoto: thinkstock

Podle Lenky Černé to bohužel není až tak přehnané tvrzení. „Krásné ženy ostatním ženám vlastně ukazují to, co ony samy nemají. Každá žena chce vypadat dobře, a pokud krásu vidí někde jinde, může jí to způsobovat nepříjemné emoce,“ vysvětluje Lenka Černá. A samozřejmě jde i o konkurenční boj. „Krása je jednoduše jedním z aspektů, který se hodnotí u seznamování a všechny ženy dobře vědí, že muži obecně touží mít po svém boku pěknou ženu,“ dodává Lenka Černá.

2. Pomluvy a mýty

No jo, ta se tam určitě dostala přes postel. Vypadá dobře, ale bude určitě úplně blbá. Tak to jsou dvě tvrzení, kterým atraktivní ženy čelí nejčastěji. A bohužel, velmi těžko se vyvracejí. „Ještě za studií jsem nastoupila do své první práce a školu dělala dálkově. Dařilo se mi a můj šéf mně po roce začal svěřovat důležitější úkoly. Jedné z mých kolegyň, asi padesátileté dámě, se to ale nelíbilo, odmítala uznat, že na sobě dřu a prostě na to mám. Takže o mně začala bez skrupulí roznášet, že se šéfem spím, a kdybych nebyla tak mladá a nevypadala dobře, ani bych si neškrtla. Nikdo si nedovede představit, jak mi bylo,“ vzpomíná dnes dvaatřicetiletá Kristýna.

Foto: thinkstock

Ani v lásce není přitažlivost žádnou výhrou. Řada mužů totiž nemá na krásky dost odvahyFoto: thinkstock

3. Muži z nich mají strach

Ta může mít kohokoli chce. Všichni chlapi jí leží u nohou. I tohle si hodně lidí myslí o přitažlivých ženách. Jenže tak jednoduché to není. Leckdy musí být právě tyhle krásky při seznamování aktivnější než kdejaká šedá myška. „Na krásnou ženu si většinou troufne jen sebevědomý muž, který se ji nebojí oslovit. Proto dost přitažlivých žen musí při seznamování udělat ten první krok, což ale není také úplně dobře. Muži totiž mají rádi, když jsou za dobyvatele, když oni jsou těmi, co si ženu uloví,“ vysvětluje Lenka Černá.

Podle ní se navíc hodně mužů obává dlouhodobého vztahu s výrazně atraktivní ženou. Na nezávazný románek si ještě troufnou, ale plánovat s nimi celý život je děsí. „Mají strach z toho, že by je žena mohla opustit. Když je krásná, je totiž dost pravděpodobné, že o ni budou mít zájem i jiní muži a oni budou mít mnohem větší konkurenci,“ dodává Lenka Černá.

Co si o tom myslíte? Kdo to tedy má v životě lehčí? Krásky, nebo ošklivky?

Reklama

Načítám