Hlavní obsah

Největší nemotorové v historii StarDance. Někteří se probojovali až do finále: Pavlásek i Vydra

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

14. října uvede Česká televize první díl letošní řady oblíbeného pořadu StarDance… když hvězdy tančí. Mezi soutěžícími jsou opět zvučná jména jako Iva Kubelková, Ivana Chýlková, Richard Krajčo, David Prachař a další. Kdo vyhraje, lze jen odhadovat, stejně jako to, kdo bude pro letošek tak trochu za nemotoru. Ale můžeme zavzpomínat na roztomilé a zábavné nešiky z minulých řad.

Článek

StarDance je taneční soutěž, ale také zábavný televizní program (letošní sestava). Nikdo neočekává, že herci, zpěváci, sportovci a další osobnosti na parketu předvedou výkony hodné profesionálních tanečníků, přesto někteří svým umem překvapí. Výběr soutěžících má určité zákonitosti. Vždy je mezi nimi alespoň jeden zástupce opravdu mladé generace, stejně jako zástupce té starší. Většinou nechybí někdo, od koho se určité pohybové nadání očekává, a také ten, kdo se s ladností a citem pro rytmus na první dobrou úplně nekamarádí. Tihle „stardancoví dřeváci“ ale bývají zábavní a vtipní, a někdy dokonce překvapí tím, jak na sobě umí makat a nakonec válet i na parketu. Koneckonců pár se jich v minulosti dostalo téměř do finále, a jeden dokonce skončil druhý!

Jiří Schmitzer

Jiří Schmitzer je skvělý herec a muzikant, ale pravda je taková, že jako tanečník, co ladně pluje po parketu s krásnou tanečnicí v náručí, si ho většina lidí představit nedokáže. Přesto na nabídku tančit ve StarDance v roce 2007 kývl, a to i když tanec nepatřil k jeho silným stránkám už v mládí na DAMU.

Porota na něj byla poměrně přísná a moc ho nechválila. Mnozí ho měli předem za outsidera a vsadil by si na něj asi málokdo. Přesto se Schmitzer málem protančil až do finále, ale jeho tango tehdy diváky nakonec nepřesvědčilo a poslali do něj akrobatického lyžaře Aleše Valentu a Tatianu Dykovou a jejich taneční partnery. Vítězem StarDance 2007 se nakonec stal Aleš Valenta.

Lukáš Pavlásek

Je to komik, který se našel především v oboru stand-up, a samozřejmě pro většinu národa je to Tydýt z ikonické reklamy na telefonního operátora. Tanečník ale Lukáš Pavlásek není ani náhodou a nic na tom nezměnila ani jeho účast ve StarDance v roce 2015. Jeho taneční partnerkou byla Lucie Hunčárová, která to s ním rozhodně lehké neměla, ale zase se díky jeho schopnosti lidi bavit hodně nasmála. A satisfakcí jí asi byl další ročník, kde vyfasovala kuchaře Emanuela Ridiho, s nímž pak několik let tvořila pár (v roce 2019 se ale rozešli).

A i když Pavlásek na parketě předváděl leccos, jen ne dobrý tanec, jeho humor, dobrá nálada a schopnost utahovat si sám ze sebe diváky bavila natolik, že ho stejně jako Schmitzera téměř poslali do finále. I on vypadl až těsně před ním, a o vítězství tak nakonec bojovala Jitka Schneiderová a Marie Doležalová. Ta nakonec vyhrála, a to nejen StarDance, ale i srdce svého tanečníka Marka Zelinky, s nímž má dvě děti.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Pavlásek ve StarDance diváky a kolegy spíš bavil, než že by oslňoval svými tanečními výkonyFoto: Profimedia.cz

Rostislav Osička

Rostislav Osička je skvělý sportovec, legendární český boxer a rozhodně tvrdý chlap. Tanečník ale není ani náhodou a ani to nijak neskrýval, když kývl na možnost soutěžit ve StarDance ve stejném roce jako Pavlásek.

Pravda, jeho výkony byly možná o něco lepší než Pavláskovy, možná i proto, že se méně soustředil na legrácky a víc na tanec, ale zázraky neumí ani profíci, kteří mají VIP tanečníky na starosti. Fyzička a síla na tanec boxerovi samozřejmě nechyběla, je fit a stále se udržuje v kondici, i kroky si většinou dokázal zapamatovat, ale taneční postoj je od toho boxerského na míle vzdálený a jak se říká - zvyk je železná košile. Osička tehdy vypadl hned ve druhém kole, a i když nově nabyté zkušenosti nelitoval, přiznal, že podruhé by už do takové soutěže nešel.

Václav Vydra

Herec Václav Vydra je důkazem, že zázraky se dějí. Patří k těm, co měli tu čest účastnit se první řady StarDance - na parketu řádil v roce 2006. A nutno říct, že z počátku byl pohled na něj spíš komický, bylo vidět, že tanec není jeho silná stránka, a rozhodně nebylo moc těch, kteří by si na něj vsadili.

Jenže Vydra zatnul zuby, dřel jako ďas, piloval techniku, kroky i výraz… a výsledek se dostavil. Postoupil do finále! Nakonec StarDance nevyhrál, prvenství mu vyfoukl herec Roman Vojtek, ale i stříbrná příčka je něco, co od něj čekal jen málokdo.

Ladislav Vízek

Slavný český fotbalista, olympijský vítěz z roku 1980, jedna ze žijících sportovních legend. Ano, ve StarDance tančil i Ladislav Vízek, a to v roce 2016. Nejdřív sice oslovili jeho zetě Vladimíra Šmicera, ten se ale prý styděl kroutit na parketu.

I Vízek dva měsíce nabídce odolával a odmítal ji, nakonec se ale rozhodl do soutěže jít, ne aby ukázal, že umí tančit, ale že šedesátníci nepatří do starého železa. Faktem je, že v klasických tancích se mu docela dařilo, porota i diváci ho ocenili například za tango. Ale pohořel na latině, nic naplat, jeho ladné fotbalové kličky jsou jedna věc, ty z latinskoamerických tanců věc druhá. Vízek se snažil, poctivě trénoval, dřel na sobě a dělal i pokroky, ale nakonec vypadl ve třetím kole.

Ve StarDance jde především o tanec, ale i city si tam najdou své místo. Tohle jsou lásky ze StarDance. Teď se proti sobě poprvé v historii postaví manželé

Načítám