Hlavní obsah

Zdravý pohyb a cestovní zážitky snadno?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je v rozpuku a to přináší spoustu obvyklých otázek. Jak do léta zhubnu do plavek? Jak se zas dostanu do formy? Jak zvládnu víkendový cyklovýlet s přítelem, přáteli, rodinou?

Článek

Odpověď je často stejná, a ne zrovna příjemná, a zní pravidelný pohyb. Česko je zemí cyklistů, jízda na kole vítězí jako nejoblíbenější sportovní a rekreační aktivita. Ale začátky jsou po zimě dost krušné a často potupné supění v prvním větším kopci často odrazuje od dalších pokusů.

V několika posledních letech získává velké obliby moderní novinka, která je řešením pro každého a přináší často nečekané možnosti. Touto novinkou jsou elektrokola. Může se zdát, že elektrokolo a sportování je protimluv. Skutečnost je jiná a souvisí pochopením toho, co je elektrokolo. Správné elektrokolo není jednodušší elektrická motorka, ale normální jízdní kolo s asitovanou pomocí. Elektrokolo nejede samo, šlapat se musí, výhodou je, že každý si může zvolit, jak moc. Pro lepší představu lze říci, že na elektrokole jedete jako na normálním kole, akorát neexistují kopce, protože i do největšího kopce šlapete stejně jako na rovině. A také délka trasy vás nemusí příliš trápit.

Nabídka elektrokol je dnes velmi široká a kopíruje nabídku kol klasických

Chcete začít pravidelně sportovat nebo se vrátit k pravidelné jízdě na kole, a máte obavy, že vám aktuální kondice a ručička na vaší osobní váze neumožní důstojný začátek? Elektrokola jsou často účinnější v budování kondice a snižování váhy než klasická kola.

Je všeobecně známo, že k největšímu odbourávání tělesného tuku dochází při delší fyzické aktivitě o nízké intenzitě. Na elektrokole zvládnete mnohem delší vyjížďky intenzitou přesně odpovídající vaší kondici. A budete jezdit častěji, protože vás to bude bavit a nebude vás strašit ten hrozný kopec za vaším domem.

Dámy, rády by jste vyrážely na kolo se svými chlapy sportovci, ale při představě jejich otrávených obličejů, když čekají na každém kopci, vás přechází chuť? Vyrazte s nimi na elektrokole a budete čekat vy na ně! Navíc se v plánování svých tras vůbec nemusíte omezovat, otevírají se vám zcela nové možnosti zážitků. Cyklovyjížďky s krásnými výhledy z vysokých kopců a pohoří, kam byste se normálně nikdy neodvážily.

Trápí vás chronické zdravotní obtíže, které vám brání v pravidelném sportování (potíže s klouby, astma)? Elektrokolo vám dá na vaše problémy alespoň na chvíli zapomenout. Můžete si užívat pohyb krajinou, stejně jako zdraví sportovci.

Jezdíte na pravidelné cyklovýlety, nebo dokonce cyklozájezdy do zahraničí, a máte obavy, že s přibývajícími lety jsou pro vás kopce na oblíbené Korsice nebo v Provence už příliš náročné? Elektrokolo vám prodlouží vaše cestovatelské zážitky o mnoho let.

Nabídka elektrokol je dnes velmi široká a kopíruje nabídku kol klasických co do různých typů i kvalitativní úrovně. Průkopníkem ve výrobě velmi kvalitních elektrokol je už desítku let rakouský výrobce KTM Bike Industries.

V nabídce je celá řada sportovních horských elektrokol, krosových elektrokol v dámských i pánských variantách, městská elekrokola skvělá pro pravidelné cesty do práce, na nákupy i výlety na cyklostezkách. Kvalitní moderní elektrokolo umožňuje dojezd na jedno nabití baterie kolem 100 km, plné nabití baterie netrvá ani 4 hodiny. Nejlepší modely mají i barevné displeje včetně integrované 3D navigace.

Prozkoumejte největší nabidku kvalitních elektrokol KTM!

Načítám