Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Červené i bílé zelí jsou bohaté na vitamin C. A věděli jste, že červeném zelí je ho o něco více než v bílém? Tenhle salát bude pro vaše tělo vitamínovou bombou.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g bílého zelí
  • 150 g červeného zelí
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks zelené papriky
  • 5 g hrubé mořské soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Obě zelí najemno nakrouhejte, promněte je se solí a nechte chvíli odležet, aby změkla.

02.

Potom přidejte na tenké proužky nakrájenou zelenou papriku, na velmi tenká čtvrtkolečka nakrájenou cibuli a olej. Osolte a opepřete podle chuti a promíchejte. Hotový salát rozdělte na talířky a podávejte

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie554,64 kJ
Bílkoviny1,89 g
Tuky10,52 g
Sacharidy7,79 g
Sůl1,65 g
SAFA1,59 g
Vláknina3,57 g
Cukry4,18 g
Související témata:

Načítám