Hlavní obsah

Ženy XXL: Proměna v přímém přenosu

Foto: Ondřej Kroutil

Paní Jana a Jiřina s kadeřnicí a vizážistkouFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Máte větší konfekční velikost než 44 nebo 46? Pak o hledání pěkného oblečení v obchodech jistě víte své. Do redakce přišlo mnoho stížností, ať s tím něco uděláme. A tak jsme vybrali z našich čtenářek dvě modelky XXL, změnili jsme spolu se stylistkou a kadeřnicí jejich image a vydali se do obchodů vybrat super outfit. Jak to dopadlo? Podívejte se samy!

Článek

„Už od puberty řeším problém s nakupováním kvalitní nadměrné módy. Každý rok se trápím tím, že naše obchody a výrobci zapomínají na tuto (asi) menšinovou cílovou skupinu. V klasických obchodech s oblečením pro mladé se občas objeví hezké blůzky a trička, zde je však zase problém s kvalitou, více než dvě sezony obvykle nevydrží. Většinou končím tak, že si koupím nějaké neutrální tuniky nebo pánské mikiny a kalhoty. Nic jiného totiž v obchodech pořádně neseženu."

My sehnali nádherné kousky, podívejte se na naše video...

Tak to je jen nepatrný výčet výhrad českých dívek a dam s velikostí XXL. Všechny řeší stále stejný problém: jejich čísla jsou nedostatkovým zbožím. A pokud oblečení v jejich velikosti na stojanech najdou, pak nabídka naprosto neuspokojuje poptávku, ať už co do velikosti, tak do množství. S tím souhlasí i naše dvě čtenářky Jana Stejkozová (29) z Blažejovic u Prachatic a Jiřina Bartošová (48) z Liberce, které jsme se rozhodli proměnit a ukázat jim, že se v obchodech s nadměrnou velikostí přece jen dá vybrat. Na pomoc jsme si tedy pozvali vizážistku a stylistku v jedné osobě Alinu Bittner a kadeřnici Oksanu Černou z kadeřnického salonu Elite Studio v Praze 9.

Foto: Ondřej Kroutil

Účes paní Jiřiny prodělal radikální změnuFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej KroutilV kalhotovém kostýmu se Jiřina cítí dobřePrvní na ránu přišly vlasy

Celková proměna našich modelek XXL probíhala po celý den a první polovinu jsme tedy strávili v salonu, kde jsme Janu s Jiřinou ostříhali, nabarvili a také nalíčili. První byla Jiřina se svými dlouhými vlasy, kde byly vidět hodně odrosty. „Jiřina souhlasila s tím, že si s ní můžu dělat, co chci, takže jsem zvolila krátký sestříhaný účes. Je to hlavně proto, aby prodloužil její kulatější obličej a úměrně k postavě nabyl více na objemu. Zvolila jsem barvu o odstín světlejší, než měla před tím, a promelírovala vpředu část ofiny. Tím se účes určitě oživí," okomentovala radikální sestřih Jiřiny kadeřnice Oksana. Naopak u Jany šlo jen o lehké zastřižení konečků vlasů a vyfoukání. Sama totiž po větší změně v účesu netoužila.

Foto: Ondřej KroutilU paní Jany se vlasy jen zastřihly

Foto: Ondřej KroutilJana si vybrala top s kamínkyLíčením dámy omládly

„Myslím si, že každá žena je krásná, jen musí umět o sebe pečovat a vědět, jak se má upravit a jaké líčení zvolit pro jakou příležitost," uvádí vizážistka Alina. U Jany zvolila kouřové oční stíny došeda, které podtrhly barvu jejích očí, a u Jiřiny zase hnědé odstíny podle typu pleti a barvy vlasů. U obou modelek doporučila jen lesk na rty, protože je k výraznějšímu líčení nejvhodnější a působí na ženách přirozeně. A co na to v salonu říkaly bezprostředně poté naše modelky? „Z účesu jsem nadšená, je to super, a s tím líčením jsem hrozně omládla. Je to krásné," popsala své pocity Jiřina. „Z líčení jsem nejprve byla doslova v šoku, protože na to nejsem vůbec zvyklá, navíc jsem se vždycky líčila sama, ale je to jinak moc hezké," uvedla Jana, které změna také ubrala na věku.

Foto: Ondřej KroutilPaní Jiřina proměnou omládlaNejtěžší úkol: Výběr šatů

Ze salonu jsme se přesunuli do nákupního centra, kde jsme se vrhli vybírat oblečení v obchodech Tesco a Marks & Spencer. Dámy měly nejprve za úkol vybrat si první model oblečení podle sebe a druhý komplet jim vždy vybrala stylistka. „V síti Tesco se dají najít pěkné kousky a hlavně značky Cherokee a F jsou levné, proto pro mnoho žen dostupné. Jen to chce umět kombinovat. Třeba korpulentní dámy by neměly nosit příliš upnuté oblečení, které opticky zvětšuje a přidává tak na objemu. Měly by také umět zvolit outfit, který dokáže zakrýt případné nesouměrnosti postavy," říká Alina. Ta oběma dámám vybrala v prvním obchodě tmavý nadčasový komplet s kalhotami pro běžné nošení, ve kterém se cítily pohodlně. Obě právě kalhotám dávají přednost.

Foto: Ondřej Kroutil

Paní Janě to očividně slušíFoto: Ondřej Kroutil

Zasloužená pochvala na závěr

Po náročném dni si obě dámy z obchodů odnesly i pěkný „úlovek", který si samy vybraly. Jana si koupila černý elegantní top se zdobnými lesklými kameny na hrudi a Jiřina pestrobarevné fialovorůžové triko. „Doma jsem za tílko dostala velkou pochvalu, že mi moc sluší," pochlubila se nám druhý den Jana. Zato Jiřina byla trošku zklamaná, protože ji manžel za radikální sestřih moc nepochválil. „Mám z toho teď smíšené pocity, ale zase jsem ráda, že alespoň mladší dcera a všichni kolegové v práci mou proměnu ocenili na jedničku." A tu dáváme oběma čtenářkám také my v redakci.

Co vy na to? Jak se vám proměna a výběr outfitů líbily? Máte podobný problém s výběrem oblečení nadměrných velikostí? Podělte se s námi v diskusi o své zkušenosti a doporučte, kde nakupujete!

Reklama

Související témata:

Načítám