Hlavní obsah

Zeptali jsme se stylistek: Co si pořídit na jaro?

Foto: ann christine

Jaké kousky by vám na jaře neměly uniknout?Foto: ann christine

Reklama

Prodavačky v obchodech je znají jménem, když nejsou obtěžkány hromadou tašek, tak se děsí, že jim něco chybí, a listování módními „biblemi“ patří do jejich pracovní náplně. Jen těžko byste hledali někoho tak trendů znalého, jako jsou stylistky. Pěti z nich jsme proto položili módní otázku číslo jedna – co se bude nosit na jaře?

Článek

Které trendy budou dominovat jarní sezoně a co zařadí do svého šatníku právě ony?

Kristýna Zadáková: romantika, potisky a klínky

Kristýna, která pro vás vytvářela modely ve stylu Chanel, má v trendu sezony jasno: „S příchodem jara by měla každá žena šatník pěchovat barvami.“ Stylistce se nejvíce líbí korálový odstín, a kdybyste si měly pořídit jen jeden jediný barevný kousek, doporučuje vám barevné sáčko. Spolehlivě totiž oživí každý outfit.

„Chybět by vám neměly ani romantické šaty, které můžete kontrastně doplnit botami v rockovém stylu, stylově jaro přivítáte i v kalhotách s délkou po kotníky,“ říká Kristýna s tím, že bodovat budou hlavně květinové potisky. A co na nohy? „Já jsem pro boty na klínku v trendy mint odstínu, které nejen úžasně vypadají, ale jsou i hrozně pohodlné,“ dodává stylistka. Z doplňků by si Kristýna pořídila barevnou a pořádně velkou kabelku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kalhoty H&M 349 Kč, šaty Zara 1299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kabelka Asos 1350 Kč, boty Topshop 1500 KčFoto: archiv firem

Michaela Stabrynová: lehké halenky, volánky a barvy

„Z letošních kolekcí se těším hlavně na záplavu barev, květin, romantiky a sportu,“ vyjmenovává stylistka. „Hodně mě nadchly lehounké květinové blůzy a nenechám si ujít ani průsvitné košilové halenky,“ říká Míša, která stejně jako Kristýna lobuje za vybarvené sáčko. Barevný trend se nevyhnul ani doplňkům. „Taková ostře růžová kabelka vypadá skvěle a ozvláštní každý jednodušší outfit,“ radí stylistka. „Rozhodně jsem i pro trochu romantiky, volánky jsou letos snad na všem,“ dodává Míša. Zkusíte některé z jejích tipů?

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): květinová blůza Zara 890 Kč, košilová halenka Vero Moda 650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sako H&M 750 Kč, top s volánkem H&M 400 KčFoto: archiv firem

Veronika Králová: mátová barva, límečky a pohodlné boty

Stylistku Veroniku si můžete pamatovat ze článku Módní hvězda Simona. Je za hvězdu i bez podpatků. I ona si zamilovala pastelové barvy, ze kterých jí nejvíce padl do oka odstín mint (oblečky v této barvě najdete ve článku Módní hit jara? Oblečení v barvě mátové zmrzliny!). A její tip? „Určitě se nebojte kombinovat jednotlivé pastelové odstíny dohromady,“ radí Veronika z Backstage. „Mým oblíbeným kouskem na jaro, který bych doporučila všem ženám, jsou také slippers boty, tedy něco mezi balerínkami a mokasínami. Jsou neuvěřitelně stylové a přitom pohodlné. A dají se nosit ke všemu,“ libuje si stylistka.

Co se týče doplňků, má Veronika jasno: „Krásným a zajímavým doplňkem, se kterým se dá opravdu vyhrát, je límeček. Dá se přidat pod límec košile anebo s jeho pomocí límec vytvořit na jakémkoli topu, šatech i svetru.“

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): mátový top Zara 899 Kč, boty Topshop 900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): límeček H&M 599 Kč, Zara 399 KčFoto: archiv firem

Anit Nono: „pastelky“, šaty à la 20. léta a květiny

Stylistka Anit z Fashionbooku.cz si oblíbila šaty s linií sníženého pasu à la dvacátá léta minulého století. „Slušet budou hlavně ženám se štíhlou, chlapeckou postavou,“ říká Anit a dodává: „Chybu neuděláte ani jakýmkoli kouskem s květinovým potiskem, ten se navíc bude určitě nosit i v dalších sezonách.“ Stejně jako ostatní stylistky i Anit vidí letošní jaro v jemných, pastelových tónech a rozhodně se přimlouvá za to, abyste je zařadily do svého šatníku: „Tuhle něžnou tendenci zkrátka nemůžete ignorovat, zkuste je, a uvidíte, že omladí a zjemní váš celkový look.“

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty Ann Christine info o ceně v obchodě, šaty Asos 1650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): top Bershka 399 Kč, halenka H&M, 899 KčFoto: archiv firem

Barbora Micajová: skládaná sukně, zkrácený top a kožená vesta

Bára pro vás nedávno připravovala článek o pastelových barvách, ze kterých fandí nejvíce meruňkové a mátové. „V mém šatníku určitě nebude chybět ani skládaná sukně ke kolenům,“ říká stylistka z Backstage. Zálusk si dělá také na koženou vestu v bílém nebo černém provedení, která se dá skvěle kombinovat s různými outfity. Pokud máte stejně jako Bára štíhlou postavu, nenechte si ujít ani trend zkrácených topů. „Nosila bych je s kraťasy, sukní nebo kalhotami se zvýšeným pasem,“ radí stylistka. A Bářiny nejoblíbenější doplňky sezony? Cokoli zlatého a výrazného!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sukně Mango 799 Kč, vesta Topshop 1260 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): top Topshop 700 Kč, meruňkové kraťasy Topshop 900 KčFoto: archiv firmy

Které kousky si na jaře hodláte pořídit vy? Napište nám!

Reklama

Načítám