Hlavní obsah

Kadeřník roku odhalil účesy na jaro

Foto: Ondřej Kroutil

Titul Kadeřník roku získal Zoltán TakácsFoto: Ondřej Kroutil

Reklama

Jaké účesy budou na jaře hitem podle světových měřítek? My to víme! Na sobotním udílení prestižních cen 11. ročníku soutěže „Kadeřník roku" jsme totiž měli možnost vidět malou ochutnávku v podobě exkluzivní show, ve které nechyběly žhavé účesy ze světových metropolí jako New York, Milán nebo Paříž. Pokud jdete s módou, inspirujte se v naší reportáži z místa činu!

Článek

Sobotní pomyslný souboj kadeřnických špiček na Czech and Slovak Hairdressing Awards 2010 vyhráli překvapivě Slováci. Prestižní sošku si odnesl Zoltán Takács z bratislavského salonu Rococo. Loňská vítězka a zároveň dvojnásobná držitelka kadeřnického Oscara Jana Burdová z teplického Studia EGO tak prestižní titul neobhájila a nedostala se do síně slávy. I tak si odnesla dvě velmi cenné trofeje. Podrobnou reportáž o celém večeru s ukázkou světových účesových kreací najdete zde:

Jarní trendy prozrazeny!

Hned na úvod, ještě před samotným vyhlášením nominací a cen, jsme mohli nahlédnout do blízké budoucnosti. Ve světové premiéře se v pražském klubu SaSaZu představily účesové trendy z New Yorku, Milána a Paříže v Essential Look Show s názvem Igora Colour Collection. V čem tedy budete letos na jaře „in“?

Rozhodně nic nezkazíte jakýmkoli asymetrickým účesem. K vidění byly velké nadýchané patky vyžehlené do hladka. I s odrostem mikáda ještě můžete chvilku počkat. Postačí ho zajímavě prostříhat a trendy účes je na světě. Nešlápnete vedle ani s podbarvením kontrastními barvami. Musí to ale vypadat velmi nenásilně. V módě ovšem budou i výrazné, na první pohled umělé tóny barev jako šedavá blond, rezavě červená nebo studená fialová. A ani na vlny se nezapomnělo. Letos budou hravé, nadýchané a hlavně pokaždé rozcuchané. Vypadá to, že se na jaře na ulici nudit nebudeme!

Foto: Ondřej Kroutil

Večer moderovali Vojta Kotek, Dara Rolins a Jiří MádlFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Přehlídka potvrdila dokonalou znalost kadeřnického řemeslaFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Ukázky z trendů účesů pro letošní rokFoto: Ondřej Kroutil

Obří účesy Jany Burdové

Obrovské ovace si vysloužila také loňská držitelka ocenění Kadeřník roku Jana Burdová se svou neuvěřitelnou hair show s názvem Cesta za světlem. Některé avantgardní účesy vážily i několik kilogramů, a modelky musely vydržet doslova hodiny, než bylo dílo dokonáno. Slavná kadeřnice měla radost z obou cen (Avantgarda, Cena tisku ČR), ale jelikož se ve svém profesním životě věnuje i nováčkům na kadeřnickém poli, největší radost nakonec měla z ceny Objev roku, kterou získala její svěřenkyně Eva Husáková. Právě v tomhle Jana vidí smysl své další životní dráhy.

Foto: Ondřej Kroutil

Některé účesy loňské vítězky Jany Burdové měly opravdu úctyhodné rozměryFoto: Ondřej Kroutil

Foto: Ondřej Kroutil

Stylově učesaná byla i Dara RolinsFoto: Ondřej Kroutil

Nečekané plány vítěze Zoltána Takácse

Velkým překvapením bylo vítězství mladičkého Slováka Zoltána Takácse. Soutěž, ačkoli je podporovaná firmou Schwarzkopf Proffessional, je jediná svého druhu, do které se mohou přihlásit všichni kadeřníci bez ohledu na to, s jakou značkou pracují. A to je přesně případ kadeřníka Zoltána. V rozhovoru nám přiznal, že zrušil salon a chtěl odcestovat ze Slovenska. Prestižní výhra mu ovšem doslova zhatila plány a změnila život. Podrobnosti o tom, co ho teď čeká a jak patřičně svou výhru oslavil, se dozvíte v naší videoreportáži.

Foto: Jakub Klimo

Kadeřnické zázraky vítěze letošního ročníkuFoto: Jakub Klimo

Letošní ročník je za námi a už za pár dní se všichni kadeřníci opět pustí do práce. Těšíme se, s jakými trendy nás ve své nově odstartované kariéře překvapí.

Reklama

Související témata:

Načítám