Hlavní obsah

Zhubnout po šedesátce? Jde to! Čtenářka Hanka shodila 18 kilo!

Foto: Mona Martinů

Hanka na svůj věk rozhodně nevypadá, tipovali jsme jí o hodně let méněFoto: Mona Martinů

Reklama

S přibývajícími léty většinou roste i váha. Zhubnout po šedesátce všechna kila, co máte navíc, a být opět štíhlá jako lunt, se zdá nemožné. Ale není. Dvojnásobná babička Hanka je toho důkazem!

Článek

Čtyřiašedesátiletá Hanka loni touhle dobou chodila klasicky do práce. Do důchodu nastoupila až v listopadu, a to hlavně kvůli svým dvěma vnučkám. Nebyla to pro ni ale jediná velká změna, kterou jí minulý rok přinesl. Ještě před rokem taky vážila 82 kilo, což je o 18 více, než je tomu teď.

„Pamatuji si, jak jsem se v únoru belhala do práce jako stará bába. Bolel mě kyčelní kloub. Při vyšetření ale lékaři nenašli nějakou významnou příčinu. V tu chvíli jsem si řekla, že bych se sebou měla začít něco dělat, a to celkově. Protože kila se mi postupně nabalovala už dlouho. A já se cítila hrozně,“ popisuje Hanka, kterou netrápily jen zdravotní problémy, ale především byla se svým tělem absolutně nespokojená.

Foto: archiv čtenářky

Hanka v době, kdy měla 78 kilo. Později ale její váha ještě o čtyři kila vzrostlaFoto: archiv čtenářky

Jídelníček je prostě to nejdůležitější

Hanka se k radikální změně životního stylu rozhodla v červnu. Každopádně i do té doby se snažila na svém těle pracovat. „Chodila jsem třeba na kruhové tréninky nebo gymnastiku. Vždycky jsem něco zhubla, ale pak to zas nabrala zpátky,“ říká dvojnásobná babička Hanka a pokračuje: „Později jsem si ale uvědomila, že jestli chci změnu s dlouhodobějším efektem, tak se budu muset zamyslet hlavně nad jídelníčkem.“

Foto: Mona Martinů

Nyní bez problému oblékne velikost 38Foto: Mona Martinů

K odborníkům přes výživu byla ale Hanka spíše skeptická a k žádnému se jí nechtělo. Na popud kamarádky, která jí doporučila svoji výživovou poradkyni, se ale nakonec na konzultaci objednala.

Nyní sama říká, že to bylo skvělé rozhodnutí, a je hodně ráda, že se k němu odhodlala. „Chtěla bych touhle cestou moc poděkovat své výživové poradkyni Alence Přídové, která mi velmi pomohla,“ říká Hanka.

Foto: Mona Martinů

Při focení byla Hanka naprosto přirozená a pózování zvládala na jedničkuFoto: Mona Martinů

Naučila se jíst pravidelně a dodržovat pitný režim

Hančin problém byl celkem tradiční. Nejedla pravidelně, třeba jen dvakrát denně, ale zato dost. „K snídani jsem si třeba dala čtyři rohlíky namazané pořádnou vrstvou másla. Sama jsem klidně spotřebovala kostku másla na týden,“ popisuje. Teď nejí máslo vůbec, ale ne protože by nemohla, – podle odbornice si může dát občas a v přiměřeném množství cokoli – vůbec na něj už ale nemá chuť.

Foto: Mona Martinů

Vybrali jsme Hance elegantní, ale ležérní outfit, který ji udělal ještě mladšíFoto: Mona Martinů

Naopak se naučila jíst zdravé věci. Místo tučných jídel a sladkého si zamilovala potraviny jako bulgur, jasmínovou rýži, cizrnu, luštěniny nebo mořské plody. Zároveň se naučila stravovat pravidelně pětkrát denně a rovněž po celý den doplňovat tekutiny. „To je taky hodně důležité. Když nepijete, tak se vám zpomaluje metabolismus,“ podotýká Hanka. Mimochodem víte, jaké další věci vám zbytečně zpomalují metabolismus?

Foto: Mona Martinů

Hanka se pyšní hezkýma štíhlýma nohama. Džíny jí sedly perfektněFoto: Mona Martinů

Hanka vypadá fantasticky

Když jsme se s Hanou setkali, nejenže jsme jí nehádali její věk, ale celkově nás odrovnala svým charismatem a neskutečně pozitivním naladěním. A stejně tak vidí Hanku i její poradkyně.

„Hanka je úžasný člověk s pozitivním náhledem na svět. Místo toho, aby se spokojila se svojí původní postavou, se i ve svém věku pustila do proměny. Musím uznat, že to byla disciplinovaná klientka, která dodržovala všechny rady,“ říká Alena Přídová, hlavní výživová poradkyně z Naturhouse.

„Hanka teď vypadá naprosto fantasticky. Je na ní vidět spokojenost, radost a k jejímu mladistvému vzhledu určitě pomáhá také to, že může nosit krásné oblečení v přiléhavém střihu. Musím přiznat, že jednou bych chtěla vypadat také tak skvěle,“ dodává výživová odbornice.

Foto: Mona Martinů

Vysoké podpatky Hanka nenosí, při focení si je ale ráda vyzkoušelaFoto: Mona Martinů

Taky plánujete zapracovat na svém životním stylu?

Reklama

Načítám