Hlavní obsah

Zimní kouzla: I sníh má magickou moc! Zbaví smutku i zlozvyků

Foto: Thinkstock

Sníh není jen k lyžování a koulování. Využijte ho ke kouzlům, o kterých jste dosud neměli tušeníFoto: Thinkstock

Ačkoli zatím zima příliš bílá nebyla, pořád se to může změnit. Sníh i led jsou nenahraditelnými pomůckami při některých tajemných kouzlech, tak buďte připraveni! Co svedou?

Článek

Sníh i led jsou jen jiným skupenství vody, a proto mají velmi podobné účinky při magických rituálech jako ona. Voda se při čarování pojí s emocemi a pocity, které dokáže jak posilovat, tak (ty negativní) odstraňovat. Kromě toho má i účinky očišťující, které jsou u sněhu i ledu ještě umocněny díky tomu, jak v teple roztávají.

A jak se dá s nimi kouzlit?

Rituál místa

Určitě to znáte: trávíte dovolenou na horách, užíváte si volno, lyžování i horký čaj. A domů se vám vůbec nechce, jediné, co byste si přáli, je zůstat tam napořád. Anebo se alespoň zase vrátit. Vaši dovolenou protáhnout neumíme, ale určitě byste neměli minout sněhový rituál místa.

Stačí si najít nějaký poklidný koutek někde venku, kde vás nikdo nebude rušit. Najděte také kousek neporušeného sněhu, neumrzlého, protože do něj budete kreslit. Soustřeďte se na své kladné pocity, na to, jak se vám dané místo líbí a jak si přejete se na něj zase vrátit a prožít podobně úžasné okamžiky. Pak nakreslete do sněhu kruh, který představuje propojení. Do jeho středu obtiskněte jednu svoji dlaň. Tím spojíte sami sebe s danou lokalitou a váš opětovný návrat je téměř stoprocentně zajištěn.

Foto: Thinkstock

Toužíte se někam, třeba na hory, kde trávíte svou zimní dovolenou, ještě vrátit? Ukážeme vám rituál, který vám k tomu dopomůžeFoto: Thinkstock

Pryč se zlozvyky

Sníh vám může pomoci zbavit se mnohé negativity ve vašem životě, včetně nepříjemných zlozvyků. Vezměte si nějakou dobu na rozmyšlenou a vyberte si drobnost, která bude váš zlozvyk reprezentovat – třeba kancelářskou sponku pro workoholismus nebo cokoli, co bude dávat smysl vám. Pokud na nic nepřijdete, napište přímo klíčové slovo na kousek papíru.

Potom si venku naberte do misky sníh, do kterého ponořte váš symbol a s ním i celý zlozvyk. Představujte si, jak se ho zbavujete, „dáváte ho k ledu“. Jak se sníh bude doma v teple rozpouštět, bude mizet i váš nešvar. Nakonec ještě misku s vodou posolte, očistná moc soli dílo dokoná. Vodu pak vylejte a symbolicky váš zlozvyk pohřběte do země, aby zůstal definitivně pryč.

Zbavte se smutku

Stejně jako můžete k ledu uložit své zlozvyky, můžete totéž provést i se smutkem či nějakou bolístkou. Tady bude ale proces radikálnější, proto použijte led, nikoli sníh. Nejprve si napusťte trochu studené vody a opět si připravte i špetku soli. Pomalu ji sypte do vody a pečlivě ji míchejte. Při jejím rozpouštění si představujte všechna svoje trápení. Se smutkem se řádně rozlučte, klidně si poplačte a slzy též rozmíchejte do vody.

Foto: Thinkstock

Kombinace vody, soli a následně ledu vás zbaví chmur a smutku...Foto: Thinkstock

Pak přelejte vodu do nádoby, kterou lze dát do mrazáku, a nechte ji zmrznout. Led vyndejte a rychle do něj vyryjte slovo NE, soustřeďte se na to, jak od sebe smutek odvracíte. Pak led někde venku mrštěte o zem, až se rozbije. Tím bude váš žal zcela zažehnán.

Očistěte okolí

Sníh má i skvělou očistnou funkci, o to lepší, pokud ho posílíte bylinnými příměsemi. Samozřejmě s ním můžete očistit třeba i místnosti v domě, ale nikdo nechce mít mokré koberce či podlahy plné loužiček. Zaměřte se tedy na okolí vašeho domu či bytu, které tímto rituálem zbavíte všeho negativního.

Naberte si opět do misky sníh a smíchejte ho se sušenými bylinami. Může jít o mátu, mateřídoušku, šalvěj nebo třeba drcené vavřínové listy (ano, klasický kuchyňský bobkový list). Všechny tyto byliny mají očistné účinky. Obejděte váš dům v kruhu a cestou odhazujte drobné hrsti sněhu s bylinkami, soustřeďte se na to, abyste vědomě zaháněli negativní energie. Sníh sice roztaje, ale jeho efekt zůstane.

Znáte nějaké další využití sněhu či ledu v magických rituálech?

Reklama