Hlavní obsah

Zvířata k vám promlouvají. Nevěříte? 3

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Sova je symbolem moudrosti i věštěníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

3. díl - Symbolika zvířat je tajemná. V minulých dílech jsme si řekli, co znamená nenadálé setkání s volně žijícím živočichem, například s hadem či vážkou. Dnes se zaměříme na opeřence, na které jsme od vás, čtenářek, dostali hodně dotazů. A zaostříme i na srnu.

Článek

Symbolika peří

Ptačímu peří se přisuzuje moc, pero je fetišem odpradávna. Znáte přeci zaháněče zlých snů, které se věší nad postel, ty jsou právě zhotovovány z peří. Brkům ptáků se přisuzuje nadpřirozená síla, spojení s vesmírem, i proto se jimi indiáni zdobili, jejich čelenky zná každý.

Káně - dravec létající k výšinám

Jedna ze čtenářek nám napsala o svém setkání s kánětem. Z přírodopisu víme, že káně udržuje rovnováhu v přírodě a je výborný letec. Má schopnost vznést se k nekonečným výšinám. Tento silný pták dokáže ve vás zmobilizovat vizionářskou sílu a nasměrovat vás k podstatě života. Vidíte-li ho ve volné přírodě, znamená to, že brzy dostanete nějakou zprávu. Zároveň káně upozorňuje na to, že máte mít své reakce pod kontrolou a nejednat zbrkle, neuváženě. Protože můžete víc ztratit než získat. Káně je katalyzátorem, stimulujícím naději a nové myšlenky. Jestli vám prolétlo nad hlavou nebo na vás vznostně shlíželo se stromu, posílá vám memento, že naděje umírá poslední a že nic nemáte vzdávat.

Moudrá sova

Žádní jiní ptáci nejsou opředeni takovými mýty a záhadami jako právě sovy. Obvykle je sova braná jako symbol moudrosti, ale i magických sil - věštění. Výborně vidí i ve tmě. V přeneseném slova smyslu, i vy brzy prohlédnete, když se setkáte tváří tvář sově. Dokáže zaostřovat na velkou vzdálenost, předvídá věci budoucí, ale to, co jí leží u nohou, nevidí. V knize se přesně píše: „Sovy vidí a slyší, co se ostatní snaží skrýt." Když zaregistrujete sovu, znamená to, že brzy budete ve správný čas na správném místě, a rozluštíte záhadu, hlavolam dříve, než druhá strana zjistí, že už víte. Také vás sova upozorňuje na to, že se potřebujete soustředit v místě, na kterém je naprosté ticho, právě to je prostředí, které vás může nasměrovat k úspěchu. Takže zapomeňte na halasné kavárny, ticho hlubokých lesů je pro vás to nejlepší místo na soustředění.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Srna vám ukazuje vzdálení sobě saméFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Něžná srnka

Srna se vyznačuje svou plachostí a jakýmsi vnitřním klidem. Jakou tedy zprávu přináší lidem, kterým se znenadání zjeví? Princip srnky je laskavost a nevinnost - naznačuje jemné kouzlo nových dobrodružství, zejména když ke střetu dojde v jarních měsících. Může to znamenat, že toužíte po větší svobodě, můžete být svázaná vztahem, prací nebo širší rodinou. A srna říká, že nejprve musíte mít silné „já" a tím být chráněná před vnějšími vlivy ostatních lidí. Rovněž může toto setkání napovídat, že se příliš vzdalujete sama sobě, že je čas zeptat sama sebe, co chcete vy, a když uspokojíte své požadavky, budete pro své okolí mnohem větším přínosem, než když budete dělat věci na úkor svého „já". Zkuste zažít nějaké dobrodružství a jít za hranice všedních dnů.

Reklama

Související témata:

Načítám