Hlavní obsah
Chléb lámankový vícezrnný
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 960 kJ |
| Bílkoviny | 8 g |
| Tuky | 3 g |
| Sacharidy | 42 g |
| Sůl | 1,3 g |
| SAFA | 0,6 g |
| Vláknina | 4,9 g |
| Cukry | 3,36 g |
Jedná se o vícezrnný chléb z pšeničné a žitné mouky obohacený o semínka a vločky. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb má mírně vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než klasický pšeničný bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






