Hlavní obsah
Dalamánek průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 160 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 56 g |
Sůl | 2,4 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 5,4 g |
Cukry | 3,36 g |
Jedná se o pšenično-žitné nebo pšeničné pečivo s přídavkem obilného šrotu. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Dalamánek obsahuje obilné šroty, má proto mírně vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než bílé pečivo. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete dalamánek zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Náročnost Střední
Postranní panel
Reklama
Reklama