Hlavní obsah
Mleté maso míchané průměr (syrové, nesolené)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 600 kJ |
Bílkoviny | 10 g |
Tuky | 38 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 17,1 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u kupovaného mletého masa je však obecně velmi vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto ho do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou než kupované mleté maso je umlít si maso doma či si ho nechat namlít u řezníka z vámi vybraného libovějšího kousku masa (například hovězí zadní, libovější vepřové).
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama