Hlavní obsah

Uzenáč

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie490 kJ
Bílkoviny16 g
Tuky6 g
Sacharidy0 g
Sůl2 g
SAFA1,68 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Jedná se o pokrm ze sledě. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tento pokrm obsahuje přijatelné množství tuku, jedná se navíc převážně o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Nevýhodou uzených výrobků je však vysoký obsah soli, konzumujte je proto pouze v malém množství.

Náhrada potraviny

Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.