Hlavní obsah
Uzenáč
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 490 kJ |
Bílkoviny | 16 g |
Tuky | 6 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 2 g |
SAFA | 1,68 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o pokrm ze sledě. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tento pokrm obsahuje přijatelné množství tuku, jedná se navíc převážně o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Nevýhodou uzených výrobků je však vysoký obsah soli, konzumujte je proto pouze v malém množství.
Náhrada potraviny
Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama