Hlavní obsah
Tavený sýr nízkotučný do 30% průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 670 kJ |
Bílkoviny | 14 g |
Tuky | 9 g |
Sacharidy | 5 g |
Sůl | 2,4 g |
SAFA | 6,08 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 4 g |
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Sýry s 30 % tuku v sušině a méně obsahují poměrně malé množství tuku a mají přijatelnou energetickou hodnotu, můžete je proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tyto sýry můžete v přiměřeném množsví konzumovat. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama