Hlavní obsah
Rajčata konzervovaná
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 90 kJ |
Bílkoviny | 1,2 g |
Tuky | 0,2 g |
Sacharidy | 3,5 g |
Sůl | 0,02 g |
SAFA | 0,03 g |
Vláknina | 1 g |
Cukry | 3,4 g |
Pokud je zelenina zpracována vhodným způsobem a jedná se o kvalitní suroviny, zachovává si i sterilovaná zelenina řadu příznivých látek. Rajčata jsou významná především díky obsahu lykopenu. Energetická hodnota je velmi nízká, můžete proto konzervovaná rajčata zařadit v přiměřeném množství do jídelníčku, jsou vhodná především pro přípravu omáček na těstoviny, kuskus apod.
Náhrada potraviny
Sterilovanou zeleninu můžete zařazovat do jídelníčku, střídejte ji však se zeleninou čerstvou.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama