Hlavní obsah

Boubelky při sexu trpí?!

Foto: Thinkstock

Když milujete, kila navíc nevadíFoto: Thinkstock

Reklama

Sexuální život lidí s běžnou tělesnou váhou a tou, kterou okolí odsuzuje, je jiný. Nějaké to kilo navíc totiž dokáže v ložnici prověřit sebevědomí, odhodlanost a motivaci. Zvlášť ženy špatně nesou své kulaté oblinky. Proč? A jak mít zase milostný život bouřlivý? To vše vám dnes řekneme!

Článek

„V těhotenství jsem přibrala, a kila už mi zůstala. Teď vážím něco přes sto. A dělám si z toho hlavu? Ne,“ sama sobě odpovídá čtenářka Lenka. A dodává, že její přítel taky není žádná sušinka. „Petr má jen o pár kilo méně než já, ale jinak jsme na tom zhruba stejně. Sexu jsme si dost užívali před otěhotněním i během něj, takže nevidím důvod, proč se mu vyhýbat a řešit, že z nás dvou nikdo není šlank,“ domnívá se maminka na mateřské dovolené, která uvádí, že je takhle šťastná.

„Nestarám se o to, co sním, a stejně si pro svého partnera připadám atraktivní. Sice jsme momentálně ochuzeni o nějaké polohy, které jsou pro nás neproveditelné, ale užíváme si to. Dalo by se říct, že jsme se shodli na tom, že jsme vyrovnanější a pohodovější.“ Lenka zkrátka patří mezi ženy, které nemají snížené libido a neztrácí sexuální motivaci, i když přímo nezapadají do standardu společnosti: diet a štíhlosti.

Sexuální život žen s nadváhou? Katastrofální!

Podle magazínu Journal of Sex & Marital Therapy je ale takových žen méně než mužů. Pánové si z případného tlaku okolí a narážek na svoji váhu nedělají skoro vůbec nic. Zmíněný magazín uskutečnil anketu s dvanácti tisíci respondenty ve věku od osmnácti do devětašedesáti let. Co ukázaly výsledky? Že ženy s nadváhou byly mnohonásobně ochuzeny o sexuální aktivity – v porovnání s těmi štíhlými.

Zajímavostí je ale, že sexuální život XXL mužů se ukázal jako srovnatelný s tím, kteří prožívají vyrýsovaní chlapci s buchtami na břiše. Rozhodně se tak jejich tělesná váha do sexuálních radovánek příliš nepromítla, z čehož logicky vyplývá, že tito muži jsou se svým sexuálním životem spokojení. Ženy ho naopak uvádějí jako ne příliš dobrý. Aby ne, když řeší faldík tam a tady, místo aby si užívaly horké chvíle! Většinou si nepřipadají sexy, bojí se, aby si partner nevšimnul celulitidy nebo strií a podobně. „Zacyklené“, narušené sebevědomí jim nedovolí uvolnit se.

Foto: Thinkstock

Sexuální rádovánky obézních a vyrýsovaných mužů se prý příliš nelišíFoto: Thinkstock

Přitažlivosti neporučíš

Čtenářka Lenka má tedy svým způsobem štěstí. Její partner je naladěn na stejnou notu a jako pár si oba vyhovují. Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Není-li pro vás někdo atraktivní, tisíckrát si můžete říkat, že je hodný, chytrý, slušný, máte ho rádi, není ošklivý a stará se o děti, ale ten náboj tam není a racionálně se o jeho atraktivitě nepřesvědčíte. Ale i naopak. Nespolehlivý, nepříliš hezký ani moc chytrý zavalitý hromotluk, ale něco na něm je, nemůžete si pomoci, ale ten člověk je atraktivní, vyzařuje fluidum a sexuálně vás přitahuje.“ Proč asi?

Doporučení pro ty, kteří mají nějaké to kilo navíc, zní:

1. rada: Snažte se být vyrovnaní, neustále se nelitujte a neshazujete před partnerem

Když z vás bude na kilometry sálat negace a odpor k vlastnímu tělu, tak snad nebudete vyžadovat, aby se k vám partner choval jinak!? Vy mu musíte ukázat, že neděláte vědu z nějakých faldíků, ale i za jejich přítomnosti v sobě skrýváte dravou a po sexu lačnou šelmu. O tom, jak mít ráda svoji jedinečnost i kila, se dozvíte v našem článku.

2. rada: Přizpůsobte se prostředí

Ostré, nelichotivé světlo z vás Marylin Monroe neudělá, to je jasné. Zvolte přítmí, a pokud to lze, navzájem si s partnerem zalichoťte, abyste si povzbudili sebevědomí. Předehra se tak stane odlehčenou a příjemnou.

3. rada: Milujte se jen ve vhodných sexuálních polohách

Zavalit svoji partnerku sto dvaceti kily při misionáři asi nebude ten největší erotický zážitek v životě, že? Stejně to bude vnímat i milenec, který dopustí, aby si jeho korpulentnější partnerka vyskočila na koníčka i přesto, že partner pod ní dychtivě lape po dechu. Tak takhle ne! Základem je zkoušet polohy i techniky a zjistit, která vám vyhovuje, čili nesnižuje vaši ohebnost a neutlačuje vašemu milostnému spojenci vnitřní orgány (s přihlédnutím na fakt, zda je obézní pouze jeden nebo oba z páru).

Mezi tipy na vítěze patří „lžičky“, kdy jsou oba milenci do sebe zaklesnutí jeden za druhým. Pak některé pozice ve stoje, ve kterých oproti třeba psí poloze na kolenou nejsou tolik namáhány klouby zúčastněných. Nebo některé z fyzicky ne příliš náročných poloh – inspirace zde.

4. rada: Hrajte si

XXL milenci se neradi svlékají, a proto se jim jako alternativa skvělého sexu nabízí milování v převlecích. Co vybrat pro vás? Francouzská služebná? Ostrá policistka? Takový převlek doma vykouzlíte i ze staršího trička a bílé zástěry nebo tmavého overalu! Nebojte se sáhnout do skříně, stát se na chvíli někým jiným a rozepnout pouze ty nejnutnější části kostýmu!

5. rada: Dělejte něco pro své tělo

Aby to nevypadlo, že tu opěvujeme obezitu a hlásáme, jak je žádoucí a neškodná, musíme zmínit i fakt, že úprava životního stylu dělá divy. A věřte, že můžete spojit příjemné s užitečným, zhubnout můžete i sexem – nahlédněte pro inspiraci do článku Sexuální dieta: Takhle zhubnete!. Obezita jako taková například utlumuje schopnost vzrušit se a dosahovat orgasmu, zhoršuje erekci a pro své psychologické aspekty celkově snižuje prožitek ze sexu. Zdravou stravu a pohyb zvládli i jiní, tak proč ne vy? Nenechte své tělo chátrat, věnujte mu pozornost, a ono se vám odmění bouřlivými sexuálními zážitky! Cítit se lépe totiž znamená milovat se lépe!

A jak to vidíte vy? Vadí vám při sexu nějaké to kilo navíc? Napište mi do diskuse pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám