Hlavní obsah

Chytrá žena má prevenci ve svém mobilu

Reklama

Na paměť se nedá vždy spolehnout, a proto si důležité termíny raději zapisujete. Třeba kdy zajít na preventivní prohlídku. Jenže kolikrát jste si řekla: poznačím si to do diáře, a pak na to zapomněla?

Článek

A proč je prevence tak důležitá, i když nemáte žádné zdravotní potíže? „Preventivní prohlídka je vyšetřením pro lidi bez potíží právě proto, aby potvrdilo, že je člověk zdravý, anebo se včas zjistily začínající příznaky onemocnění. Zanedbání prevence se tedy nemusí vyplatit,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Aby si klienti této zdravotní pojišťovny nemuseli pamatovat, kdy zajít k lékaři, mají k dispozici unikátní službu Prevence v mobilu. „Pojištěncům a pojištěnkám jsou automaticky zasílány sms zdarma s upozorněním na blížící se termín prohlídky u praktického lékaře, u gynekologa, na vyšetření prostaty a nově u stomatologa. K využívání této služby stačí jen navštívit kteroukoli pobočku ČPZP nebo mít aktivovanou Elektronickou přepážku ČPZP," dodává mluvčí.

Pokud se vážná nemoc zjistí včas, je šance na úplné uzdravení vyšší

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je jedinou zdravotní pojišťovnou v České republice, která tuto službu nabízí. „Zdraví našich pojištěnců nám není lhostejné a touto službou aktivně přispějeme k včasnému odhalení onemocnění," věří mluvčí pojišťovny.

Sms jsou zasílány zcela zdarma, pro pojištěnce ČPZP nepředstavují žádné další náklady. Stejně tak pojištěnci neplatí za preventivní prohlídku, které jsou hrazené z prostředků veřejného zdravotního pojištění a jejich náplň a frekvence je dána legislativně.

Pravidelná preventivní prohlídka odhalí i nebezpečný melanom

„V současné době zasíláme preventivní upozornění každé dva roky na vyšetření u praktického lékaře, ženy jednou ročně upozorníme, že je čas na gynekologickou prohlídku a mužům nad 50 let připomínáme vyšetření prostaty. V těchto dnech začínáme rozesílat i sms připomínající prohlídku u zubaře," vypočítává Elenka Mazurová.

Podceňování prevence může stát život

Kromě toho, že už nikdy nezmeškáte svou preventivní prohlídku, získáte s registrací do Elektronické přepážky ČPZP další výhody. Tou nejvyužívanější je Osobní účet pojištěnce – služba, která vám poskytuje přehled vynaložených finančních prostředků na zdravotní služby. Snadno zjistíte, kolik stálo vaše vyšetření u lékaře nebo třeba výši doplatků za léky.

Reklama

Související témata:

Načítám