Hlavní obsah

Country móda vás dostane!

Foto: Mia Mirrelli

Country styl není jen pro drsňákyFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Prvky venkova, přírodní barvy i materiály, ležérnost a rozevlátost. Pokud je vám tohle všechno blízké, pak se vám náš dnešní výběr outfitů v country či western stylu bude určitě zamlouvat. A to i přestože jste této módě doposud nepřišly na chuť. Inspiraci však přinášíme i skalním fanynkám.

Článek

Móda inspirovaná původně Divokým západem, kovboji a country hudbou se v obchodech objevuje poměrně často. Její základ tvoří pánské prvky včetně košil, vest a klobouků. „Velké části žen však tento pánský styl sluší, ovšem v provedení zdůrazňujícím ženské křivky,“ říká stylistka Dana Beranová.

Foto: archiv firem

Na foto: košile H and M 499 Kč, Marks and Spencer 699 KčFoto: archiv firem

A co teprve, když se country styl smíchá s prvky dalších módních směrů? „Proto je momentálně trendy spíše romantické country, kde nechybí ani květinové vzory například na dlouhých sukních, lněné bílé košile a halenky,“ upřesňuje stylistka Janka Letková.

Foto: archiv firem

Na foto: nahoře Ann Christine 1100 Kč, F and F 550 Kč, dole Marks and Spencer 899 Kč, NewYorker 549 KčFoto: archiv firem

Takže se nebojte experimentovat i v tomto případě a vytáhněte ze skříní třeba dlouhé letní šaty a doplňte je vestou s třásněmi nebo denimovou košilí převázanou v pase na uzel. Inspiraci najdete také zde: Jak na vestu? Zkuste naše stylingy!.Pěkně vypadá i jednoduchý outfit, který pozvednete jen doplňky v country stylu, jako jsou boty nebo kabelka s výrazným šněrováním.

Foto: archiv firem

Na foto: s.Oliver Casual 1399 Kč, Ann Christine 549 KčFoto: archiv firem

Vsaďte na denim

Mezi materiály, které se v této módě využívají, patří kůže i umělá kožešina, vlna a tvíd. V kůži se nosí hlavně kovbojské boty, klobouky a široké pásky. Avšak existuje jeden materiál, bez kterého by to nešlo – denim. Proto jsou základem všeho nejen džíny, ale i sukně, šaty, džínové košile a vesty. „K oblíbené kombinaci, která vypadá jednoduše a stylově, patří džíny a bílá halenka,“ doporučuje stylistka Janka.

Foto: archiv firem

Na foto: NewYorker 419 Kč, s.Oliver 2228 KčFoto: archiv firem

A co by vám ještě nemělo chybět v šatníku? Rozhodně kostkovaná nebo károvaná košile. Trička totiž nejsou v téhle módě v kurzu stejně jako třeba balerínky a neonové barvy. Naopak, prim zde hrají odstíny hnědé, béžové, šedé a khaki v kombinaci s bílou a černou.

Foto: archiv firem

Na foto: F and F 280 Kč, Tchibo 399 KčFoto: archiv firem

Na nohy jedině „koně“

Typickou obuví jsou nízké kožené kovbojské boty do špičky přezdívané „koně“. Vyznačují se nižším podpatkem a kolem kotníku mohou být zdobené kovovými sponami, pásky nebo poutky, které evokují jezdecké ostruhy. Povoleny jsou ale i vysoké kozačky na přední i zadní straně vykrojené do „V“ a zdobené výšivkou.V létě ale určitě oceníte něco lehčího, ke country stylu se vám budou rovněž hodit sandálky s pásky nebo třeba ty, které jsou zdobené třásněmi. Ideální jsou zemité barvy, co se týče materiálů, zkuste kůži nebo semiš.

Foto: archiv firem

Na foto: 3Suisses 2990 Kč, bonprix 899 Kč, H and M 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: náramek 139 Kč, klobouk 249 Kč, taška 499 Kč - vše H and M, náhrdelník Mango 499 KčFoto: archiv firem

Ani u country stylu by neměly chybět originální doplňky, které dodají vašemu outfitu šmrnc. K těm patří bezesporu velké kovové spony na pásku, třásně, šněrování, výšivky, různé cvočky a nýtky. Pokud se vám nejvíce zamlouvají třásně, pak si přečtěte i náš další článek Bez střapců a třásní ani krok!Neodmyslitelnou součástí by měl být kovbojský klobouk s širokou krempou, který může případně nahradit slamák.

Foto: archiv firem

Na foto: Mango 949 Kč, Tchibo 2490 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: nahoře oba pásky Ann Christine 329 Kč, dole H and M 249 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

V hlavní roli čtenářka Lucka

Tentokrát jsme vybrali na focení čtenářku, které se country móda líbí, přestože ji úplně nepreferuje. Že jí však velmi sluší, jsme se přesvědčili hned s prvním vybraným outfitem. „Můj styl oblékání se nedá jednoznačně určit. Mám ráda eleganci, zároveň jednoduchost. Tu se však snažím doplnit nějakým netradičním extravagantním doplňkem. Zároveň mám ráda oblečení, které podtrhuje mou ženskost a které je tak trochu sexy," svěřuje se čtenářka.

Té se nejvíce líbil třetí model se šortkami, které prý v létě kromě sukní často ráda nosí. „Vždy se oblékám hlavně tak, abych se cítila pohodlně. Co se týká country stylu, tak mám doma několik kostkovaných košil, to je asi vše. Myslím si, že je tohle oblečení ideální na různé výlety do přírody, hlavně v létě. Do města bych si vybrala jen pár kousků," dodává Lucka.

Foto: Mia Mirrelli

První model pro sexy bříškoFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: košile (Lindex, 699 Kč), džíny (Pull and Bear, 999 Kč), klobouk (Lindex, 249 Kč), taška (Promod, 1499 Kč), náramek (F and F, 150 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: košile (Lindex, 699 Kč), sukně (Zara, 1799 Kč), taška (Lindex, 499 Kč), čelenka (Lindex, 129 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: tunika (Promod, 999 Kč), kraťasy (Promod, 799 Kč), vestička (Promod, 799 Kč), klobouk (Lindex, 249 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Čtvrtá variace s nádechem romantikyFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: košile (Pull and Bear, 699 Kč), sukně s páskem (Promod, 999 Kč), kožené sandálky (Pull and Bear, 1299 Kč), kabelka (Promod, 599 Kč)Foto: Mia Mirrelli

A které kousky zaujaly vás? Preferujete třásně od hlavy až k patě, nebo kostkované košile? Dejte nám vědět v diskusi.

Styling a vizáž: Janka Letková

Reklama

Související témata:

Načítám