Hlavní obsah

Hravé cvočky: Jsou na topech, kraťasech i kabelkách!

Foto: isifa

Ocvočkovanou módu neunosí jen drsňačkyFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco dříve okupovaly převážně šatníky punkerek a zarytých rockerek, v letošní sezoně nýty obsypaly i „slušňácké“ košile s límečkem, elegantní kabátky nebo šaty. A proč že byste je měly nosit přicvaknuté na oblečení? Třeba proto, že každému modelu dodají ten správný módní říz. Tak co, půjdete do nich?

Článek

Nýty, hroty, pyramidy nebo třeba hvězdičky – je jen na vás, pro které kovové aplikace se rozhodnete. V letošním roce je najdete úplně na všem, od topů přes šaty, kalhoty až k doplňkům. Nejvíce nás cvočky baví tam, kde byste je čekaly nejméně, třeba na lehkých saténových košilích, a vlastně na jakýchkoli luxusně vypadajících materiálech. Oblečení dávají navíc nádech rebelství. Které byste do svého šatníku chtěly z fleku nastěhovat?

Cvočky jako detaily na topech a kabátcích

Pokud jste v minulých týdnech procházely obchody, určitě jste si jich musely všimnout. Nýty se objevují jako více či méně nápadné detaily na letních topech, a dokonce i lehkých, volných svetřících. Ty budou skvěle fungovat jako součást vašeho ležérního stylu. Oblečte je třeba k obyčejným džínovým kraťáskům (pakliže jim fandíte, určitě zkoukněte článek Ukažte nohy v džínových kraťasech. 4x jinak!).

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Zara 1999 Kč, 899 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Topshop 750 Kč, 1250 KčFoto: archiv firmy

Klasikou jsou potom ocvočkované denimové košile, které mohou vypadat opravdu stylově v kombinaci s pouzdrovou sukní (zakasané dovnitř) nebo i s mini (volně přes sukni). Jakkoli se vám může zdát tahle dvojka podivná, ve skutečnosti vytváří originální kontrast. Výborně vypadají také vesty, ať už džínové, nebo třeba koženkové (kožené).

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Topshop 1250 Kč, 1120 KčFoto: archiv firmy

Toužíte po uhlazenějším looku? Pořiďte si hladkou košili s rukávem či bez něj, kde se cvočky objevují jen na límečku. Můžete si ji v pohodě obléknout ke každé elegantní sukni i kalhotám.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Miss Selfridge 1200 Kč, Asos 1050 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): vše Zara, kožená bunda 5999 Kč, koženková 1999 KčFoto: archiv firem

Opravdovou stylovou lahůdkou jsou kabátky, zdobené několika cvočky, které si můžete bez obav obléknout k jakýmkoli šatům. Milovnice rock chic stylu zase určitě ocení osázené kožené bundičky.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Zara, oboje za 1799 KčFoto: archiv firmy

Pro ty, co nedají bez šatů ani ránu

Sháníte-li šaty, ve kterých budete za hvězdu, máme pro vás tip. Šaty bohatě osázené kovovými aplikacemi. Jsou odvážné a originální. Překvapivě něžně budete pro změnu vypadat v ocvočkovaných sněhově bílých šatech.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2200 Kč, Topshop 900 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Asos 960 Kč, 1100 KčFoto: archiv firmy

Džínové kraťasy i originální legíny

Kromě ležérních džínových kraťasů s nýty, se kterými jste se už určitě setkaly, se můžete porozhlédnout i po tvídovém modelu, ocvočkovaným podél kapes. Chcete-li něco s dlouhými nohavicemi, můžete si pořídit kalhoty nebo legíny s nýty. V některých případech na ně výrobci umístili aplikací jen pár, jiné modely jsou zase nápadnější a jejich nošení vyžaduje notnou dávku odvahy. Kombinujte je opatrně, pokud si nejste jisté výběrem topu, sáhněte po jednodušší variantě.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Pull&Bear 799 Kč, 899 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1120 Kč, Levi's info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 899 Kč, Levi's info o ceně v obchoděFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Topshop 900 KčFoto: archiv firem

Zaměřeno na detail

Chtěly byste se zásobit spíše doplňky zdobenými nýty? I tady je výběr více než široký. Hitem sezony jsou nazouvací boty „loafers“, které ocvočkovalo rovnou několik značek. Snažíte-li se držet krok s módou, neměl by vám chybět ani límeček (o dalších módních nezbytnostech se dočtete ve článku Zeptali jsme se stylistek: Co si pořídit na jaro?). Pokud se ve vašem šatníku nachází sbírka jednoduchých šatů, podívejte se po zdobeném pásku. Každá žena bez výjimky potom určitě využije nýty zdobené kabelky a psaníčka.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): límeček Topshop 450 K, pásek Mango 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Mango kabelka 1599 Kč, peněženka 949 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 1299 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Zara 2499 Kč, 1699 KčFoto: archiv firmy

Baví vás ocvočkovaný trend, nebo se bez nýtů klidně obejdete? Napište nám!

Reklama

Načítám