Hlavní obsah

Dvě proměny ve stylu Marilyn Monroe a Audrey Hepburn

Foto: Marie Bartošová

Bára alias Marilyn vypadala jako skutečná starFoto: Marie Bartošová

Reklama

Jsou ztělesněním ženské krásy, přitahovaly pozornost spousty mužů a dodnes se po jejich vzoru stylizují některé ženy. Slavné herečky Marilyn Monroe a Audrey Hepburn se tak staly idolem osobního šarmu i charisma, i když každá tak trochu jinak. A právě ony byly naší další inspirací pro dvě úžasné proměny v glamour stylu. Podívejte se, jak se povedly!

Článek

Patříte k fanynkám slavné Marilyn nebo Audrey? Už jste se někdy zkoušely nalíčit nebo učesat jako ony či jste snily o dokonalých šatech, které nosily? Pak vám v dnešním článku poradíme, jak takového looku docílíte a jak se v jednotlivých krocích proměníte v božskou divu stejně jako Jitka a Bára.

Vždy noblesní Audrey

Audrey Hepburn pro mnohé představovala nový typ nevšední krásy a elegance. Její celkový styl, nejen oblékání, ale i vystupování, můžeme označit za noblesu v pravém slova smyslu. Možná i proto, že pocházela z britské šlechtické rodiny. „Vždy měla perfektně upravené vlasy i decentní make-up, který nechal vyniknout jejím krásným rysům a svěží porcelánové pleti. Proto nepoužívala ani žádné bronzery, maximálně trochu růžové tvářenky. Typické pro ni bylo husté tmavé obočí a hluboké kočičí oči,“ říká vizážistka a stylistka Janka Letková a dodává, že se tedy není co divit, když ji několik světových anket označilo za nejkrásnější ženu minulého století.

Foto: isifa

Audrey Hepburn z filmu Snídaně u TiffanyhoFoto: isifa

To samozřejmě umocnily i jednoduché, přesto vždy do posledního detailu propracované outfity, které nosila. Asi nejznámější model, ve kterém si ji většina z vás bude pamatovat, jsou elegantní černé šaty z filmu Snídaně u Tiffanyho, které skvěle podtrhly hereččinu štíhlou siluetu. Černé dlouhé rukavičky, štrasová čelenka, perly na krka dlouhá cigaretová špička už jsou jen třešinkou na dortu. A právě tento styling jsme „ušili“ na míru také naší čtenářce Jitce.

Jitka v roli Audrey neměla chybu

Jitka byla svou rolí nadšená již od začátku. Nikdy se žádné podobné akce neúčastnila, a tak pro jednou zatoužila po nové zkušenosti a řekla si, proč ne. Samozřejmě její štíhlá silueta a podoba se slavnou ikonou nebyla při našem výběru čistě náhodná. Stačily doladit jen drobné úpravy v podobě dokonalého drdolu, perfektního make-upu i zvýraznění očí a obočí. Pak už jen póza s cigaretovou špičkou, a celebrita byla na světě. „Je to úžasné, styling se mi moc líbí a nejvíc mě zaujal účes. Nic podobného jsem na hlavě ještě neměla,“ přiznala s úsměvem Jitka.

Foto: Marie Bartošová

Glamour styl v podání čtenářky JitkyFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (C&A, 798 Kč), šperky (Claire´s, čelenka 469 Kč, náramek 469 Kč)Foto: Marie Bartošová

Marilyn jako sex symbol

Na rozdíl od Audrey je pro Marilyn typický rozvernější styl, který působí více sexy a svůdně. Jde o takzvaný pin-up styl příznačný též pro 50. léta 20. století. Dříve se sice toto označení používalo pro spoře oděné atraktivní modelky, které se objevovaly na plakátech, nástěnných kalendářích a v pánských časopisech (muži si je často vytrhávali, aby si je mohli přišpendlit na zeď – odtud anglické označení pin-up), ale později to byl styl všech krásných žen, které se rozhodně nestyděly za své (klidně i kypřejší) vnady a zdůrazňovaly jejich smyslnost pomocí dobře střižených krátkých šatů v kombinaci s úhledným účesem, vysokými podpatky i rudou rtěnkou. A taková byla i božská Marilyn.

Foto: isifa

Božská Marilyn se stala vzorem mnohých ženFoto: isifa

„Měla svého osobního vizážistu Allana Snydera, známého spíše jako Whitey, který ji líčil po celou dobu její kariéry a nakonec i na pohřeb. Dodnes se ovšem neví, jaké odstíny make-upu či rtěnky Allan používal, protože mixoval různé odstíny a své umění nikdy neprozradil,“ popisuje Janka Letková s tím, že typická byla pro sexy herečku zářivá pleť bez příliš velkých nánosů pudru, přimhouřený tvar očí a červené rty. A přesně takový look slušel i naší druhé „modelce“ Báře.

Tip redakce: Jak na dokonalý make-up a stínohru, se podívejte také v našem článku: Vizážistka radí: Jak zúžit obličej i vysoké čelo?.

Bára alias Marilyn jen zářila

Vizážistka Janka si ovšem vyhrála nejen s make-upem, ale dala si velmi záležet také na účesu, který byl pro Marilyn typický. Bára má sice o dost delší vlasy, ale ležérní vlny ji proměnily ve skutečnou hollywoodskou star. A v překrásných šatech vypadala skutečně skvostně. Dokonce si při focení zvednuté sukně, jako měla Marilyn ve filmu z roku 1955 Slaměný vdovec, užila i dost legrace, když jí vizážistka napomáhala zespodu větrákem. Na krátkou ukázku se můžete podívat na našem Facebooku.

Foto: Marie Bartošová

Dokonalý účes, perfektní make-up, rudá rtěnka, přimhouřený pohled a sexy šaty. Hotová MarilynFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Nejznámější póza se zvednutými šaty samozřejmě nesměla chybětFoto: Marie Bartošová

Tip redakce: Další stylingy podle slavných hvězd najdete také v našem článku zde.

A jak se dnešní proměny líbí vám? Pokud se domníváte, že jste podobné také nějaké celebritě, napište nám a pošlete svou fotku na pavla@prozeny.cz. Třeba budete další hvězdou našich stránek právě vy.

Vizáž a hair stylling: Janka Letková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Styling: Bára Micajová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Za zapůjčení šatů do dnešní proměny děkujeme obchodu glamor.cz.

Za poskytnutí prostor k focení patří naše díky restauraci Sweet 60´s v Praze 10.

Reklama

Načítám