Hlavní obsah

Jedny šaty do práce i na party? Ano!

Foto: Sao Paulo

V jedněch šatech můžete běhat po městě i zářit na partyFoto: Sao Paulo

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na den, nebo na večer? Obojí! Nedělejte kompromisy a vyrazte ve vašich oblíbených šatech do města i na party. S různými „kabátky“ totiž získáte dva naprosto odlišné modely. Že nevíte, čím šaty doplnit? Nechte se inspirovat!

Článek

Vytahujete vaše oblíbené šaty jen tehdy, když se chystáte do společnosti? Nejste samy. Schovávat úchvatné šaty ve skříni nicméně nemá smysl. Samozřejmě pokud nemluvíme o velké večerní, kterou přes den provětráte jen těžko.

Na to, abyste měly stále co na sebe, nepotřebujete vykrádat banku. Pokud šaty opatříte správnými doplňky, můžete v nich vyrazit jak do města s kamarádkou, tak i do společnosti. Pojďte se podívat na čtyři ukázkové modely.

Klasické „pouzdrovky“

V prvním případě jsme se zaměřili na pouzdrové, modrobílé šaty. Na běžné denní nošení je můžete doplnit stylovou koženou bundičkou nebo kabátkem. Večerní verzi bude slušet jednoduché černé sáčko, které se určitě najde i ve vašem šatníku. Neumíte si představit, že byste strávily celý den na podpatcích? K šatům můžete obout i placky, ale pozor, samozřejmě ne jakékoli. Krásně vypadají elegantnější balerínky, lakované polobotky nebo mokasíny. Před odchodem na party vklouzněte do podpatků a nezapomeňte na doplňky. Místo výrazného náhrdelníku si můžete připnout trendy límeček.

Foto: archiv firem

Na foto: šaty (H&M, 800 Kč), denní verze vlevo – bundička (H&M, 3100 Kč), kabelka (Mango, 2900 Kč), boty (Topshop, 700 Kč), večerní verze – sako (Topshop, 1520 Kč), límeček (Sonia Rykiel, net-a-porter.com, 1125 Kč), boty (Aldo, 1450 Kč)Foto: archiv firem

LBD (malé černé)

V šatníku je má většina žen a na „malé černé“ nedáme dopustit ani my v redakci. Jednoduché černé šaty proměníte úplně snadno. Na běžné nošení je můžete zkombinovat třeba se zavinovacím cardiganem, výsledek bude ležérnější. V případě hlubšího výstřihu nezapomeňte na náhrdelník, do ruky se vám bude hodit větší kabelka, do které napěchujete veškeré nezbytnosti. Do společnosti naopak vyrazte s psaníčkem v ruce (pokud se vám nechce celý večer nosit, vyberte to s řetízkem, které můžete hodit na rameno – krásná psaníčka najdete zde) a s podpatky na nohou. Černé šaty můžete krásně ozvláštnit barvami, nebojte se zářivých lodiček ani barevného sáčka.

Foto: archiv firem

Na foto: šaty (Armani Jeans, flannelsfashion.com, 3450 Kč), denní verze vlevo – svetřík (allsaints.com, 2460 Kč), náhrdelník (Marni pro H&M, 999 Kč), kabelka (Zara, 1550 Kč), boty (charlotteolympia.com), večerní verze vpravo – kabátek (H&M, 999 Kč), psaníčko (nelly.com, 1500 Kč), boty (Aldo, 1600 Kč)Foto: archiv firem

Kratší s potiskem

Krátké volnější šaty budou vypadat skvěle jak v neformálním stylu, s legínami nebo úzkými kalhotami a bundičkou, tak v kombinaci s punčocháči, lodičkami a sáčkem (podívejte se, jaké sáčko a blejzr vám letos nesmí chybět!). Pokud jste stejně jako my zvolily šaty s potiskem nebo divokými vzory, mírněte se při výběru ostatních kousků i doplňků.

Foto: archiv firem

Na foto: šaty (Mango, 1100 Kč), denní verze vlevo – bunda (Topshop, 5500 Kč), legíny (Topshop, 950 Kč), kabelka (Aldo, 1100 Kč), boty (Zara, 1990 Kč), večerní verze vpravo – sako (aritzia.com, 3700 Kč), psaníčko (Aldo, 700 Kč), punčochy (Calzedonia, 299 Kč), boty (Aldo, 2500 Kč), prsten (Debenhams, 300 Kč)Foto: archiv firem

Dlouhé šaty

Na různé příležitosti unosíte i dlouhé šaty, my jsme si vzali za vzor ty plisované, které budou na jaře velkým trendem. Pakliže si je pořídíte také, noste je s krátkými svršky, a až se oteplí, klidně jen s přehozenou vestou. My jsme vybrali tuhle rozevlátou, nádech „hippie“ ale bude outfit mít i v kombinaci s denimem. Nezapomínejte, že vzájemné kombinování barev je nejen povolené, ale také doporučené a neřešte, jestli mají vaše boty a kabelka stejný odstín. Ano, ladit by měly, ale stylově.

Foto: archiv firem

Na foto: šaty (Topshop, 1350 Kč), denní verze vlevo – vesta (calypsostbarth.com), kabelka (Asos, 950 Kč), náramky (misssefridge.com, 305 Kč), boty (madewell.com, 1680 Kč), večerní verze vpravo – sako (Topshop, 2100 Kč), psaníčko (Asos, 550 Kč), náramek (Michael Kors, 1810 Kč), boty (Zara, 999 Kč)Foto: archiv firem

A s čím šaty nejraději kombinujete vy? Napište nám!

Reklama

Načítám