Hlavní obsah

Sexy kalhotky: Tyto vám budou slušet

Foto: shutterstock.com

Vyberte správný střih pro svou postavuFoto: shutterstock.com

Reklama

Věděly jste, že spodní prádlo dokáže ovlivnit nejen váš vzhled, ale i zdraví? Kalhotky vám navíc musí padnout jako ulité, barevně podtrhovat osobnost, střihově lichotit vašim křivkám a něžně vás obepnout tak, že je ani necítíte. Módní odbornice Helena Konarovská vám poradí, jak na to!

Článek

,,Koukejte si kalhotky v obchodě pěkně vyzkoušet!" pobízí nás Helena Konarovská, když rozhořčeně mluví o tom, že výběru podprsenky dokážeme věnovat hodiny, ale kalhotky kupujeme pouze očima. A proč? Zdaleka nejde jen o velikost, ale také o střih, barvu a materiál.

Na exkluzivních videích se můžete podívat, jak má správný výběr vypadat! První díl videa zde:

{stream-video}

O čem rozhoduje typ zadečku

Co zadeček, to jiný typ. A podle toho bychom měly přistupovat i k výběru kalhotek. Proč se zbytečně dělat širší a méně přitažlivé, že? Jste-li majitelkou srdíčkovitého tvaru zadečku, pak můžete vsadit na klasická tanga nebo polokalhotky, které jsou mnohem rafinovanější. Aby nebyla nuda, sáhněte po těch, co mají nad zadečkem nějaké to zdobení.

V kurzu jsou u mužů úzké sportovní boky. Takovému zadečku sluší tanga se širším ,,V" v zadní části.Elastická krajka v půli zadečku ho podrží a protáhne. Svalnatá stehna neschovávejte pod krajku, ale volte raději větší vykrojení. Zbytečně si tak zkracujete nohy a nevypadá to dobře. Vzadu to chce naopak delší trojúhelník, ať už máte tanga, nebo nohavičkové kalhotky a snížený okraj na bocích. Jestli váháte, zda vykrojené nebo nohavičky a sluší vám obojí, sáhněte po novince. Na trhu jsou kalhotky, u kterých můžete pomocí šňůrky stáhnout nohavičky a vytvořit z nich vykrojené, přesně podle potřeb a postavy.

Foto: Le Chaton

Na zimu volíme více látkyFoto: Le Chaton

Kalhotky a zdravotní problémy

Chtěla bych apelovat také na vaše zdraví. Vzhledem k uložení lymfatických uzlin v oblasti třísel je důležité, abychom lymfu nechaly přirozeně proudit. Pokud máte tanga nebo kalhotky ve správné velikosti, máte volné lymfatické uzliny a všechno funguje tak, jak má. Na zimu volíme raději více látky. Máte-li rády tanga, pořiďte si teď polotanga nebo kratší krajkovou nohavičku, opět podle typu své postavy. ,,Nedivte se, že máte kolem pasu špíčky, když nosíte bokové kalhoty (a šňůrková tanga)!" upozorňuje odbornice. Tělo se automaticky přizpůsobuje podnětům z venčí a cítí-li v dané oblasti chlad, obaluje se tukem. To je známá věc. Volba je opět na vás.

...ani strie nemají šanci!

Někdy je zkrátka potřeba něco schovat, abychom se cítily dobře. K tomu slouží stahovací prádlo, i v něm existují však rozdíly, ale tomu se budeme podrobně věnovat jindy. Možná ale nemáte ani tak problém s váhou jako s nevzhlednými striemi po porodu. Pak můžete vsadit na letošní novinku -  skrytou krajku se šněrováním, která navazuje na kalhotky, dodává jim luxusní podtext a schová bříško. Pozor, nestahuje ho! Nebojte se vysokého pasu, postavu vám opticky rozhodně nezkrátí. Nezapomeňte je ovšem sladit s podprsenkou, efekt by rozhodně nebyl takový.

Rozdíl poznáte na dotek

Ptáte se, jaký materiál je ten správný? Osvědčená bavlna se hodí na běžné denní nošení, ale spíše v létě. V zimě se nosí kalhoty, které bavlnu ošoupou a mohly byste být také od ní odřené. Skvěle se nosí bavlna v kombinaci s lycrou, protože je jemná, prodyšná, dobře saje pot a není elektrostatická. Snadno se také udržuje. Mimochodem klasická stoprocentní bavlna se rychle opotřebuje, vytáhne a žmolkovatí. Pokud chcete kvalitu, světové trendy ovládá čisté hedvábí. U něj ovšem pozor na správnou velikost, musí dokonale padnout, aby se pod kalhotami neshrnovalo. Další zajímavosti o materiálech se můžete dočíst v článku Prádlo pro muže? Víme, jaké vybrat. Večerům vládne naopak krajka nebo hříšný satén.

Další trendy a tipy Heleny Konarovské pro správný výběr kalhotek můžete zhlédnout ve druhém díle našeho videoseriálu zde:

Správná barva, ale která to je?

Barvu ladíme s podprsenkou. Můžete se inspirovat naším výběrem podprsenky v článku Aby podprsenka seděla. Tajné tipy! Nejvíce se nosí stará dobrá bílá a černá. Odbornice naopak prosazuje raději tělovou nebo hnědou, která není vidět pod oblečením, takže na běžné nošení je ideální. Večer může být samozřejmě všechno jinak. Nejoblíbenější je vášnivá červená, romantická růžová nebo tajemná purpurová. Nedívejte se však pouze na barvu, která se vám líbí. ,,Barva prádla dodá ženě i barvu kůže, ta nevhodně zvolená vám ji zbytečně může vzít," upozorňuje Helena Konarovská. Nebojte se ani pestrých odstínů. Jeden z trendů na léto je inspirován džunglí. Vyzkoušejte, který vzor vám sedne, a proměňte se v dravou šelmu. Hitem jsou i podélné proužky, které opticky zadeček zmenšují. Léto ovšem bude i ve znamení 30. let a zelenou tak dostane černobílá kombinace, ev. puntíkový rozverný vzor.

Vidíte, že tak jednoduché to nebylo. Doufám, že už máte ty své vybrané. Já tedy ano!

Nevíte si s něčím rady ohledně výběru kalhotek, střihu či materiálu spodního prádla? Ptejte se na info@prozeny.cz. Helena Konarovská ráda odpoví na vaše dotazy.

Reklama

Související témata:

Načítám