Hlavní obsah

Milada, Hanka i Eva po 2 měsících: Kolik shodily?

Foto: Petr Makovička

Spinning si čtenářky nenechaly ujítFoto: Petr Makovička

Reklama

Hanka, Eva a Milada před vašimi zraky snižují svou hmotnost v projektu Hubneme s ProŽeny.cz už druhý měsíc. Tentokrát jsme je všechny tři pozvali na lekci spinningu. A co dalšího ještě za osmý týden snažení zažily? Čtěte!

Článek

Měla jsem nápad! Co kdyby si všechny tři přijely vyzkoušet mé lekce? Spinningu se věnuji několik let a během zimy na něj nedám coby náhradu za jízdu na kole dopustit. Třeba by mohl bavit i Miladu s Evou. „Hani, jestli chcete, moc ráda vás také uvidím, ale jezdit z Tábora do Prahy nemusíte," píšu do e-mailu třetí z nich. Přece jen jet si zašlapat na nepohyblivém bicyklu až do hlavního města mi připadá zbytečné. Ale Hanka je bojovnice každým coulem, takže se nakonec v Health and Fitness clubu Olgy Šípkové na Vyšehradě scházíme všechny čtyři.

Opravdu jsou pokroky znát

Dlouho jsem holky neviděla, a musím přiznat, že kila dole jsou na nich opravdu znát. Štěbetají si poslední zážitky a předávají zkušenosti, co kde vyzkoušely, nebo co jim zachutnalo. Ani jsem nečekala, že se takhle všechny dají dohromady a budou během projektu táhnout za jeden provaz. Skvělé! Nic tolik nepomáhá jako podpora dalších... Ale k věci: „Vítám vás na hodině spinningu," zdravím se se všemi, co jsou v sále. „Jeďte si podle toho, jak zvládnete a potřebujete. Nejsme tu proto, abyste lapaly po dechu a na konci nemohly únavou slézt z kola. Především se bavte!"

Foto: Petr Makovička

Nejdříve přišla instruktáž od BlankyFoto: Petr Makovička

Jaké to bylo?

„Dopředu mě řada lidí od spinningu odrazovala, že je to pořádná makačka v neudržitelném tempu,“ přiznává Milada důvod, proč se lekce bála. Ale řekla si, že když do toho jdou holky, tak to přece musí zkusit taky… „Tempo bylo sice na málo trénovaného člověka opravdu svižné, ale zvládla jsem to. Líbilo se mi, že nám před hodinou lektorka vysvětlila správné nastavení kola i techniku jízdy. Také jsem ocenila, že přestože je tempo udávané hudbou, tak každý přizpůsobuje jízdu svým možnostem – začátečník se nemusí strhávat a držet náročnější úseky tak dlouho, jako trénovaní jezdci kolem,“ všimla si Milada. Sama prý ale raději sportuje v pomalejším tempu s větší zátěží, ale pro ty, kdo preferují nižší zátěž a vyšší tempo, je spinning správným výběrem.“

Foto: Petr Makovička

Poté se čtenářky zapojily do opravdové lekce spinninguFoto: Petr Makovička

Co Milada dělala dál?

Každý týden chodí na konzultaci s poradkyní Janou v rámci hubnoucí skupiny, kam nosí pokaždé svůj samostatně sestavený jídelníček za poslední týden. Poradkyně ho prohlédne a poradí, čemu se vyhnout, co naopak přidat a přidá i pár tipů na nové recepty nebo na zajímavé málo známé suroviny. Každá z účastnic také shrne, jak se v posledním týdnu cítila, co se jí povedlo a co méně, dá ostatním tipy na zajímavé kombinace surovin nebo se zeptá na cokoli, s čím si neví rady. „Být součástí skupiny, která řeší stejný problém, je silně motivující, potkáte tak lidi, kteří chápou, v jaké jste situaci, můžete se s nimi otevřeně bavit o všem a nemusíte se bát jízlivých komentářů," je ráda Milada.

Evě do smíchu nebylo, ale bavila se

„To že byla lehká lekce? A ono to ještě jde těžší?“ smála se na mě po dojezdu do cíle Eva. Byla moc ráda, že se všechny sešly a společně se fotily a popovídaly si. „Když ale lekce spinningu začala, říkala jsem si, že hodinu jet na kole se zátěží nejde. Že to bude na mě moc dlouho. Nakonec mě potěšilo, že mě nikdo nenutil jet úplně všechno a že není problém jet i jen vsedě, na pohodu, abychom to udýchaly.“

Foto: Petr Makovička

Spinning byl pro čtenářky opravdovou zkouškou výdržeFoto: Petr Makovička

Co nového vyzkoušela?

Díky videu o alpinningu, na které se můžete podívati vy, se Eva rozhodla zarezervovat lekci chůze na pásu do kopce. „Též mě to nadchlo, takže za týden půjdu znova,“ sdělovala. „Je dobré, že se tam cvičí i s činkami, a lekce zahrnuje i posilování na ruce, zadek, břicho a tak dále.“ Jinak má Eva v plánu změnit tréninkový plán v posilovně, protože si už její tělo zvyklo a je potřeba mu dát zase nové impulsy.

Hanka je znovu nemocná

Na naše setkání dorazila Hanka i s chřipkou. „Jsem ráda, že vyjdu schody. Ale chtěla jsem vás všechny vidět,“ povídala a na kolo nasedla jen pro fotografa. „Zkusila jsem šlapat pár minut a mrzí mě, že nejsem fit. Ač jsem se toho bála, tak bych určitě vydržela do konce. Atmosféra super a dokážete člověka příjemně vyburcovat. Ale pro toho, kdo nemá trénované nohy, to musí být horor.“

Kulinářské pokroky

Jelikož si Hanka nemohla za poslední dny dopřát aktivní pohyb, aspoň v jídelníčku se snažila experimentovat a hledat novinky. „Objevila jsem olivový olej ve spreji, který tak ještě víc ušetří při vaření. Ve finále je na pánvičce ještě míň než lžička, ale díky filmu, který se sprejem vytvoří, je to o. k.,“ hlásila. Pro vás, co byste ho chtěli zkusit také, dodává, že ho lze koupit v supermarketech za cenu do 150 korun. „Rovnou jsem si k tomu vzala ve spreji i balsamico ocet, což je na přípravu salátů super vychytávka,“ radí Hanka.

Milada, Eva a Hanka se ve svém hubnutí snaží ze všech sil. A vy jim v tom podle vašich reakcí i hodně pomáte. Dokonce někteří z vás se do hubnutí také zapojili. Proto pro vás máme i cviky na bříško od Evy nebo na zadeček od Milady. Fungují úžasně! Nezkusíte je také?

Reklama

Související témata:

Načítám