Hlavní obsah

Módní jaro: Letos frčí květiny!

Foto: Petr Makovička

Ponořte se do říše krásných květin!Foto: Petr Makovička

Reklama

Milujete květovanou módu? Pak není co řešit. Letošní jaro a léto bude patřit jen vám! Jistě jste nepřehlédly, že poupátka, kvítky i obří květy všech barev zaplavily obchody s oblečením i s drobnými doplňky. Naše stylistka Jana Letková přichází s inspirací nejen pro ženy, které s tímto trendem začínají, ale i pro bláznivé fanynky.

Článek

Květy nejsou v módním světě tak převratnou novinkou, ale letos se na ně společně s ženským půvabem a siluetou klade důraz ještě více než kdy předtím. Tentokrát rozkvetly nejen romantické šaty, sukně a topy, ale i plavky, spodní prádlo včetně nočních košilek a veškeré doplňky od kabelek, bot po šátky, pásky i šperky.

Pro dívky i zralé ženy

Ozdobit se květinami mohou nejen mladé dívky a slečny, ale decentní brože nebo jen lehké šálky pozvednou celkový outfit také zralejších dam. Pokud si tedy netroufáte rovnou na celý květovaný model, ale nová vlna vás uchvátila, pořiďte si do začátku pár doplňků. Ať už je to pásek s růžemi nebo klobouk se slunečnicemi, uvidíte, že se bude hodit třeba jen k tričku s džíny či k jednobarevným šatům.

Milovnice květin si pak mohou s jednotlivými kousky oblečení více pohrát, a dokonce kombinovat květované motivy i tvary dohromady. Meze se nekladou ani v mixování květů s různámi vzory, například proužky. Záleží jen na vaší odvaze, stylu a věku. Jen si dávejte pozor na překombinování doplňků, které mohou občas působit lacině a udělat z vás spíše pouťovou atrakci.

Čtenářka Hanka: „Květiny zbožňuji“!

Do role modelky jsme dnes obsadili čtenářku Hanku z Prahy, která prý květovanou módu miluje, přestože má doma zatím jen jedny nové šaty s drobnými kvítky a šátek. „Ale hrozně se mi to líbí, mám už vyhlédnuté nějaké sukně s květy, které budou na jaro určitě nejlepší,“ směje se Hanka, která většinou nosí legíny s delšími tílky, tričky či košilemi a v jejím šatníku jsou hlavně sukně. V kalhotách ji prý moc nepotkáte, protože stále nemůže sehnat takové, které by jí sedly, jak by si představovala. „Co se týče vyšších podpatků, tak ty jsem začala obouvat nedávno a dost mě začaly bavit, protože se v nich cítím se svou menší postavou super,“ dodává.

Na foto: Deichmann, NewYorker, Ann Christine

A jak se jí líbily vybrané modely naší stylistky? „Osobně mě hodně překvapil ten overal. Myslela jsem si, že v něm budu vypadat široce a hodně mě to celkově zkrátí, protože jsem malá, ale bylo to s těmi podpatky a vestičkou skvělé. Vyrazila bych v tom klidně do města na procházku,“ konstatuje Hana a dodává, že na druhé straně by si klidně vyšla do centra i v posledním bláznivém modelu a schválně by pozorovala zvědavé pohledy kolemjdoucích. A v kterém modelu by zaujala vás?

Pro „květinářky“ začátečnice

Pokud jste se dosud květinovým potiskům vyhýbaly, zakupte si nejdřív jen pár doplňků, kterými model oživíte. Může to být pásek, brož, šál i elegantní klobouk. Tyto doplňky nejlépe vyniknou na jednobarevném outfitu a v létě zejména v kombinaci s bílou a džínovinou.

Na foto: overal (New Yorker, 599), lodičky (New Yorker, 739 Kč), pásek (Reserved, 249 Kč), klobouk (New Yorker, 329 Kč)

Tak trochu jinak trendy

Květinové šaty, tričko nebo sukni si snad umí obléknout každý, ale bát se nemusíte ani odlišného vzoru na kabelce, který se hodí k lodičkám, i když pro některé možná zdánlivě na první pohled neladí s tričkem. Buďte však originální a nebojte se být odvážnější.

Na foto: tričko (Bershka, 399 Kč), kalhoty (New Yorker, 249 Kč), lodičky (New Yorker, 739 Kč), psaníčko (New Yorker, 419 Kč)

Na vlastní nebezpečí

U posledního modelu upozorňujeme čtenářky předem, že je určen pouze odvážným dámám se smyslem pro extravaganci. Snažili jsme se ukázat, že i dva květinové vzory dohromady nemusejí společně s dalšími jednobarevnými kousky vypadat vůbec špatně. Musíte mít ale kuráž.

Na foto: zelené tílko (Vero Moda, 249 Kč), květované tílko (Reserved, 299 Kč), kalhoty (New Yorker, 619 Kč), bundička (New Yorker, 999 Kč), boty (New Yorker, 990 Kč)

Reklama

Související témata:

Načítám